KadınManşetTürkiye

Tuma Çelik hakkındaki iddianame kabul edildi: 12 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası isteniyor

0

Halkların Demokratik Partisi‘nden (HDP) ihraç edilen bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında nitelikli cinsel saldırı ve tehdit soruşturması kapsamında düzenlenen iddianame Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Çelik 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle 24 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak.

Cinsel saldırının ortaya çıkmasının ardından HDP’den ihraç edilen Çelik’in Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki (TBMM) dokunulmazlığı da kaldırılmış ve savcılık tarafından yurt dışı yasağı konulmuştu.

Alacağı cezanın 12 yıldan az olmaması isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin‘in Midyat ilçesinde 31 Mart yerel seçim çalışmalarında bir dernekte tanıştığı kadına cinsel saldırıda bulunan Tuma Çelik hakkında fezleke düzenlemişti. Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra da dosya tekrar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.

Parlamenter Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve Çelik hakkında nitelikli cinsel saldırı ve tehdit suçlamalarıyla iddianame hazırlandı.

Hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Çelik, 12 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle 24 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.