Tuğba Karakaya finalde, Binnaz Uslu Dünya 7.si

Güney Kore’nin Daegu kentinde gerçekleştirilen 13. Dünya Atletizm Şampiyonası‘nda Bayanlar 1500 metre yarı finalinde Tuğba Karakaya serisinde birinci olarak finale yükseldi.

Yarı final ilk serisinde yarışa ön grupta başlayan Tuğba çok iyi götürdüğü yarışın son bölümlerinde ayağı öndeki rakibinin ayağına takılınca tökezleyerek geriye düştü. Son 400’e girilirken, geriden müthiş bir atak yapan Tuğba tüm rakiplerini geride bırakarak 04.08.58’lik derecesiyle serisini ilk sırada bitererek yarı finale yükseldi.

İkinci seride yarışan Aslı Çakır ise elenip şampiyonaya veda etti.

Bu arada kadınlar 3000 Metre Engel branşı finalinde yarışan Binnaz Uslu 9:31.06’lık derecesi ile şampiyonayı kendi branşında Dünya 7. si olarak tamamladı.

Kadınlar 1500 metre finali 1 Eylül’de koşulacak.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR