SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

TTB’den ‘ışık açıp kapama’ eylemi için çağrı: Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor

0

Türk Tabipleri Birliği (TTB), artan sağlık çalışanları ölümlerine ve koronavirüsün meslek hastalığı sayılması talebine dikkat çekmek için 11 Kasım’dan itibaren beş gün boyunca “ışık açama kapama” eylemi yapacak.

“Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor” adlı çağrıda 11 Kasım-15 Kasım tarihleri arasında her akşam 21.00’da 1 dakika boyunca ışıkları açıp kapama eylemine destek istendi. Çağrıda şu ifadeler yer aldı:

Hükümetin salgına karşı etkili bir mücadele yürütmemesi nedeniyle sağlık çalışanları olarak tükendik! ‘Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor’. Bu gidişata DUR demek için 11-15 Kasım tarihleri arasında her akşam saat 21:00de 1 dakika boyunca ışıklarımızı açıp kapatıyoruz.

‘Her gün bir meslektaşımızı kaybediyoruz’

Paylaşımda yer alan videoda ise şu cümleler yer aldı:

Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor. Salgın tüm yıkıcı etkisi ile devam ediyor. Her gün bir meslektaşımızı Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz. Tükenmeden, ölmeden, emeğimizin hakkını alarak çalışabileceğimiz bir sağlık ortamı için 11 Kasım-15 Kasım tarihleri arasında her akşam 21.00’da ışıklarımızı açıp kapatıyoruz. Covid-19 meslek hastalığı kabul edilsin. #Yönetemiyorsunuz #Tükeniyoruz #Ölüyoruz

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.