İkizdere DirenişiManşetYerel

TTB ve KESK, İkizdere’ye ziyarette bulundu

0

Rize İkizdere‘deki Eskencidere Vadisi‘nde açılmak istenen taş ocağına karşı bir ayı aşkın süredir yurttaşların direnişi devam ederken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu‘na (KESK) bağlı sendikalar bugün bölgeye gelerek yurttaşları ziyaret etti.

Şantiye alanına giderek durumu gözlemlemek isteyen heyeti, güvenlik görevlileri çalışma alanına almadı.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı bölgede

Bölgeye ziyarette bulunan isimler arasında, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Artvin Rize Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çıkrıkcı, KESK MYK üyesi İlan Yiğit, Eğitim Sen MYK Üyesi İkram Atabey, Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Engin Nur ve Rize Eğitim-Sen Şube Başkanı Ercan Özay da yer aldı.

‘Bu bir yaşam hakkı mücadelesi’

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bölgeye ziyareti sırasında şu açıklamalarda bulundu:

Buraya geldiğimizde bu doğayı neden korumak gerektiğini görüyoruz. Sadece insanların değil, tüm canlıların yaşam alanlarını korumaya ihtiyacımız var. Hepimizin var olabilmesi, yaşayabilmesi için veriliyor bu mücadele. Yaşam alanlarımız bir bir elimizden alınmaya çalışılıyor. Tüketip yok edip arkalarına bile bakmadan çekip gidiyorlar. Her şeyi para olarak görüyorlar ve burada sizler kalıyorsunuz. O yüzden bu mücadele çok kıymetli, çünkü bu bir yaşama hakkı mücadelesi.”

You may also like

Comments

Comments are closed.