DünyaManşet

Trump’dan sonra Putin de Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

0

Yazar ve akademisyen Komkov, Putin’in 2021 Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı için 10 Eylül’de başvuruda bulunduğunu açıkladı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi, bu ödüle tamamen farklı insanlar aday gösteriliyor. Bu da bu teklifleri yönlendiren kişilerin inisiyatifi. Bu durumda adı geçen yazarın inisiyatifi söz konusu. Adayların değerlendirilmesi için özel bir prosedür var. Bu yönde bir karar alınırsa, bu harika olur. Alınmazsa da sorun yok. Bu konuda başka bir şey söylemek zor” ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı milletvekili de Trump’ı aday göstermişti

Daha önce başörtüsünü Ku Klux Klan ve Nazi kıyafetlerine benzeterek tartışmalara neden olan Sağcı Norveç İlerleme Partisi‘nin (FrP) üst düzey yöneticilerinden Christian Tybring-Gjedde de bu ayın başında ABD Başkanı Donald Trump‘ı Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermişti.

Adaylık gerekçesini Trump’ın İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan barış anlaşmasına katkısı, Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir sınır anlaşmazlığı ve Kuzey ve Güney Kore arasındaki çatışmalarda oynadığı arabulucu rol olarak açıklayan Tybring-Gjedde daha önce başörtüsünü Ku Klux Klan ve Nazi kıyafetlerine benzetmişti. 

Trump ise adaylıktan çok memnun olduğunu belirterek, Norveçli siyasetçiye teşekkür telefonu açmıştı. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.