DünyaManşet

Trump, yemin töreni öncesi kendisine veda etkinliği hazırlıyor

0

Yarın Amerika Birleşik Devletleri‘nin seçilmiş Başkanı Joe Biden‘ın yemin etmesiyle başkanlık görevi bitecek olan Donal Trump, kendisi için bir veda etkinliği planladı.

Başkanlık uçağının bulunduğu Maryland eyaletindeki Andrews Üssü‘nde düzenlenmesi planlanan etkinlik için çok sayıda kişiye davetiye gönderildi. Davete Trump destekçileri ve Trump’ın yönetiminde görev alan isimler katılacak.

Veda töreni için davetiye alan kişiler beraberinde beş kişi daha getirebilecek. Medyaya yansıyan davetiyelere göre davetlilerden silah, cephane, patlayıcı, lazer işaretleyici ve oyuncak silah getirmemeleri isteniyor.

The Guardian‘ın haberine göre, veda etkinliğinin Biden’ın yemin töreninden dört saat önce sabah 08.00 sıralarında başlayacağı belirtildi. Ancak, güvenlik aramaları nedeniyle davetlilerin bir saat önce gün doğarken alanda olmaları istendi.

Trump’ın Air Force One uçağının halen kendi kullanımında olduğu sıralarda etkinliğin sonlanması bekleniyor.

Trump, askeri tören yapmak istedi

Trump’ın bu etkinliği görkemli bir askeri törene çevirmek istediği, ancak ABD Savunma Bakanlığı‘nın (Pentagon) bu talebi reddettiği iddia ediliyor.

Güvenlik ve istihbarat konularına yer veren Defence One isimli siteye konuşan Pentagon yetkilileri, önceki beş başkana yapılanın aksine Trump için askeri veda töreni düzenlenmeyeceğini belirtti.

Trump yönetiminin askeri uçaklarla geçit yapılması için nabız yokladığı belirtiliyor.

Biden’ın yemin törenine katılacağını açıklayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence‘in Trump’ın bu etkinliğine katılıp katılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Donald Trump, rakibinin yemin törenine katılmayan ABD tarihindeki dördüncü başkan olacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.