DünyaManşet

Trump ve Biden tartışmasında yeni kural: Sessize alma butonu

0

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Joe Biden 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce son kez 22 Ekim tarihinde canlı yayın tartışmasında bir araya gelecek.

Ancak bu sefer yeni kurallar gündeme geliyor. Daha önceki tartışmaları sırasında olduğu gibi rakiplerin birbirlerinin sözünü kesmesinin önüne geçebilmek sessize alma butonu kullanılacak. Moderatör bu butona basarak seçilen adayın mikrofonu kapatabilecek.

Bir önceki karşılaşmada Trump rakibinin sözünü sıklıkla keserken, Biden ise cevap olarak “Çeneni kapatacak mısın?” gibi cümleler sarf etmişti. Trump, eski başkan yardımcısının sözüne 71 kez, Biden ise rakibin sözüne 22 kez müdahale etmişti. İkili arasındaki seviyesiz diyaloglar ise tepkiyle karşılaşmıştı.

Komisyon: İki tarafı da memnun eden bir önlem

Yeni karar, tartışmaları organize eden tarafsız “Başkanlık Tartışmaları Komisyonu” tarafından verildi.

Komisyondan yapılan açıklamada, “İki kampanya ile de görüştükten sonra iki tarafın da memnun olmadığı bazı önlemler aldığımızı anladık. Bazıları çok ileri gittiğimizi düşünürken bazıları da yeterince önlem almadığımızı ifade edebilir. Biz bu kuralların dengeyi sağlayacağını ve ABD halkının çıkarına olacağına inanıyoruz. Sonuçta bu tartışmalar onlar için yapılıyor” denildi.

90 dakikalık tartışmanın 15 dakikalık bölümlere bölüneceği ve her segmentin başında adaylar iki dakikalık açıklamalarda bulunduktan sonra açık tartışmaya geçirileceği belirtildi.

Moderatör Kristen Welker olacak

Tartışmanın moderatörlüğünü Trump’ın “yalan haberci” olarak nitelendirdiği NBC News programcısı Kristen Welker yapacak. Trump da gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Konuları değiştirmiş olmaları ve tekrar taraflı bir moderatöre sahip olmamız hiç adil değil” dedi.

ABD’de 15 Ekim’de yapılması planlanan 2’inci başkan adayları canlı yayın tartışması, mevcut Başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın komitenin tartışmanın internet üzerinden yapılması kararını kabul etmemesinin ardından iptal edilmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.