DünyaGündemManşet

Trump, Savunma Bakanı Esper’i görevden aldı

0

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Kasım pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Savunma Bakanı Mark Esper‘i görevden aldığını duyurdu.

Esper’in yerine ise geçici olarak Ulusal Terörle Mücadele Merkezi’nin direktörü Christopher Miller atandı. Trump, Esper’i görevden almasının gerekçesini ise henüz açıklamadı. Öte yandan Esper cephesinden de bir açıklama gelmedi.

Twitter’dan duyurdu

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Miller’in göreve gelişini “Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Sayın Miller’ın şu andan itibaren Savunma Bakanlığına vekaleten atandığını duyurmaktan memnuniyet duyarım” sözleriyle duyurdu.

 

Miller’in iyi iş çıkaracağına inandığını belirten Donald Trump, Esper’e ise hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek “Mark Esper’in işine son verildi. Kendisine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İkili arasında gerginlik

Trump ve Esper arasındaki gerginlik kamuoyuna yansımıştı. Esper, ABD’deki ırkçılık karşıtı protestolar ve polis şiddeti konusundaki tutumu sebebiyle Trump’la gerginlik yaşamış, aynı zamanda Trump’ın ordunun protestoları bastırılmak için görevlendirilmesi önerisine karşı çıkmıştı.

Başkanlık yarışını Biden karşısında kaybeden Trump 20 Ocak 2021’e kadar ABD Başkanı olarak göreve devam edecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.