DünyaManşet

Trump katile arka çıktı: ‘Kendini savundu’

0

ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin eyaletine yapmayı planladığı tartışmalı ziyaret öncesinde eyaletin Kenosha kentinde düzenlenen gösteriler sırasında iki kişiyi tabanca ile vurarak öldüren saldırganı savundu.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre Trump, geçen pazartesi Beyaz Saray‘da yaptığı açıklamada, katilin kendini savunduğunu iddia etti ve ölen kişinin “çok şiddetle” saldırdığını söyledi. Trump, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Vali ‘gitme’ demişti

Wisconsin Valisi Tony Evers’in gelmemesini rica etmesine rağmen, Trump’ın Kenosha’ya yapmayı planladığı ziyaret tartışma yaratıyor. Kentte güvenlik güçlerinin temsilcileri ile bir araya gelmeyi planlayan Trump’ın, 23 Ağustos’ta polisin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve muhtemelen bir daha yürüyemeyecek olan Jacob Blake’in ailesi ile görüşmesi bekleniyordu. Ancak Trump, görüşmede bir avukatın da bulunmasında ısrar ettikleri için aile ile görüşmeyeceğini açıkladı.  

Vali Evers, Trump’a hitaben yayınladığı ve geçen pazar yayınlanan açık mektupta, Başkan’ın eyalete gelmemesini isteyerek “Varlığınızın, yaralarımızı sarmamızı engellemesinden kaygı duyuyorum” demişti.

Trump gazetecilerin Kenosha’ya gidecek olması ile ilgili soruya verdiği yanıtında ise, ziyaretinin Kenosha’daki gerginliği artırmayacağını savundu.

Ne olmuştu?

Trump’ın savunduğu 17 yaşındaki Kyle R., Kenosha kentinde geçen salı düzenlenen gösteriler sırasında iki kişiyi silahla vurarak öldürmek, bir kişiyi de yaralamakla suçlanıyor. R.’nin avukatı da Trump gibi müvekkilinin kendisini savunduğu iddiasında.

Blake’in yedi kez ateş ederek sırtından vurulduğu 23 Ağustos’tan bu yana kentte ırkçı polis şiddetine karşı protesto gösterileri devam ediyor.  

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.