DünyaManşet

Trump için resmen azil soruşturması başlatılıyor

0

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ukrayna Devlet Başkanı’ndan Biden’in oğlunun araştırılmasını istediği gerekçesiyle, Trump’a azil soruşturması başlatıldığını açıkladı. Pelosi, “Başkan hesap vermeli, kimse hukukun üstünde değildir’ dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’den, siyasi rakibi, Demokratların başkan adaylarından Joe Biden’ın oğlunun Ukrayna’daki faaliyetlerini araştırmasını istediği iddiası, başkanın azledilmesi istemiyle soruşturmaya başlamasına yol açtı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump hakkında resmen azil soruşturması başlatılacağını açıkladı. Pelosi, Başkan Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinin ABD Başkanı’nın anayasal sorumluluklarının ihlali olduğunu söyledi. Bizim görevimiz, cumhuriyeti (ABD) muhafaza etmek” diyen Pelosi, Trump’ın attığı adımların ‘ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarına ihanet’ olduğunu söyledi. Pelosi “Başkan hesap vermeli, hiç kimse hukukun üstünde değildir” dedi.

Trump ise BM Genel Kurulu toplantıları için gittiği New York’ta, Pelosi’nin açıklamasına Twitter’dan tepki gösterdi. Trump, “BM’de onca iş yaptığımız ve başarı kazandığımız bu kadar önemli bir günü Demokratlar kasıtlı olarak Cadı Avı saçmalığı son dakikasıyla mahvetti. Ülkemiz için çok kötü!” mesajını paylaştı.

Trump, daha sonra ikinci bir tweet atarak, “Daha görüşmenin dökümünü bile görmediler. Tam anlamıyla bir Cadı Avı”dedi.

Trump’ın yabancı ülke liderleriyle ilişkisi hakkında, 12 Ağustos’ta bir istihbarat yetkilisi tarafından ABD hükümetinin istihbarat yöneticisine şikayet edildiği ortaya çıkmıştı. İlk olarak Washington Post tarafından yayınlanan şikayet ile ilgili bilgilerde, Amerikan istihbarat topluluğu içindeki bir yetkilinin, ABD Başkanı Trump’ın “bir dünya liderine” verdiği sözü, son derece rahatsız edici bularak, Başkan’ı şikayet ettiği’ belirtilmişti.

Söz konusu şikayetin hükümetin istihbarat izleme dairesinin, 12 Ağustos tarihli şikayeti ‘acil ve ciddi’ olarak nitelendirdiği, ABD yasaları gereğince Kongre liderleriyle paylaşılması gerektiğinin kaydedildiğini bildirilmişti. Trump yönetiminin şikayetin ayrıntılarının Kongre’yle paylaşılmasına izin vermediği kaydedilirken Demokratlar, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını, gerekirse meseleyi mahkemeye taşıyacaklarını söylemişlerdi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.