KadınDünyaManşet

Trump hakkında 25. cinsel taciz suçlaması

0

ABD Başkanı Donald Trump‘a yönelik cinsel saldırı suçlamalarına bir yenisi eklendi. Aynı zamanda bir model ve oyuncu olan, bir dönemin ünlü köşe yazarı Amy Dorris, geçen hafta Guardian‘a konuşarak, Trump’ın 1997 yılında düzenlenen ABD Açık Tenis Turnuvası‘nda kendisine cinsel tacizde bulunduğu söyledi.

Olayı detaylı biçimde anlatan Dorris “Bu beni hasta etti, saldırıya uğradığımı hissettim, hasta ediciydi” dedi. Bu Trump hakkındaki cinsel saldırı iddialarının 25’incisi.

Trump olayı yalanladı.

1997 ABD Açık tenis turnuvasından

‘Selam sana, cesur kadın!’

Ancak Elle dergisinde uzun süre köşe yazarlığı yapmış olan ve daha önce Trump’ı hem tecavüz hem de iftira atmakla suçlayan E. Jean Carroll, Dorris’in deneyiminin onlarca kadının Trump’a yöneltmiş olduğu cinsel taciz suçlamalarıyla çarpıcı benzerlikler içerdiğini vurguladı.

Carroll, Twitter’dan paylaştığı Dorris’e yönelik destek mesajında şöyle yazdı:

Selam olsun sana cesur kadın! @realDonaldTrump’la yaşamış olduğun deneyimi paylaştın ve TÜM KADINLAR ardında. Kucak dolusu sevgiler. E. Jean.

Newsweek editörü Naveed Jamali, “Daha kaç kadın gelecek?” diye sorarken, Trump’ın seçim kampanyasının hukuk danışmanı Jenna Ellis NBC News‘e konuşarak iddiaları şu sözlerle yalanladı:

Guardian’a karşı bu doğrulanmamış ve kötü niyetli bu yayınından ötürü hukuki yollara başvurma haklarımız saklıdır. Bu, seçim öncesi Başkan Trump’a yönelik acınası bir başka acınası saldırı teşebbüsünden ibarettir.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.