LGBTİ+ManşetTürkiye

Transfobik saldırıda bulunan işletmeci ve çalışana hapis cezası verildi

0

Ankara’daki Köroğlu İşkembecisi‘nin işletmecisi ve çalışanına üç transa servis açmadıkları ve saldırıda bulundukları için hapis cezası verildi.

Ancak, faillerin daha önce işledikleri bir suç olmadığı için mahkeme hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararını verse de, failler beş yıl içinde bir başka suç işlemeleri durumunda bu cezaları infaz edilecek.

Dava dün sonuçlandı

Kaos GL‘de yer alan habere göre, 2017 yılında Köroğlu İşkembecisi’ne giden üç transa servisleri toplayarak “İçeri giremezsiniz, patronun kesin emri var travestilere servis açmıyoruz” diyerek saldırıda bulunuldu.

Saldırıya maruz bırakılan ve konuyu mahkemeye taşıyan Janset Kalan ve arkadaşının açtığı dava dün sonuçlandı.

Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında, transları lokantaya kabul etmeyen ve onlara hakaret eden Köroğlu İşkembecisi’nin işletmecisi O.G.D. ve şef garsonu Türk Ceza Kanunu’nun 122. maddesi uyarınca hapis cezası aldı.

Hapis cezası alan O.G.D. ve şef garson hükmün açıklanmasının geriye bırakılması nedeniyle tutuklanmasa da beş yıl içinde bir başka suç işlemeleri durumunda cezaları infaz edilecek.

İşletmeci duruşmalara gelmedi

Janset Kalan ve E.G.’nin Avukatı Emrah Şahin, ayrımcılık suçunu işleyen lokanta işletmecisinin duruşmalara gelmediğini, hakkında yakalama kararı çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Şahin, davayla ilgili şu bilgileri verdi:

Duruşmalara sanık O.G.D. hiç katılmadı. Hakkında çıkarttığımız yakalama kararından sonra havaalanında gözaltına alındı ve orada alınan ifadesinde olay yaşandığı sırada lokantada olmadığını söyledi. Ancak yapılan incelemeler sonucu orada olduğu kesinleşti.

Bugünkü duruşmadaysa Janset Kalan ve E.G. tarafından sanık teşhis edildi ve hakaret edip, restorandan çıkaran kişilerden biri olduğu kanıtlandı. Bunun üzerine nihayet, savcılığın Türk Ceza Kanunu’nun 122. Maddesine göre cezalandırılması talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Hem lokanta işletmecisi O.G.D. hem de şef garson bu suçtan bir yıla yakın hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak daha önce işledikleri bir suç olmadığı için mahkeme hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Bu şu anlama geliyor failler beş yıl içinde bir başka suç işlemeleri durumunda bu ceza hükümleri açıklanacak. Ayrıca faillerin kararı istinafa veya temyize götürme hakları yok; itiraz hakları var, o da Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülebilir. Bu durumda da cezanın kesinleşmesini bekleriz.”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.