DünyaManşet

Trablus Havalimanı kapatıldı

0

Hükümetin Libya tezkeresini kabul etmesinden bir gün sonra, General Halife Hafter güçlerinin roket atışları nedeniyle, kentteki işleyen tek havalimanı kapatıldı. Reuters’a konuşan bir havalimanı yetkilisi, Mitiga Havalimanı’nın yakınlarına roketler atıldığını söyledi.

Libya’da 41 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin NATO destekli isyanla devrilmesinden sonra patlak veren iç savaşta, Mitiga Havalimanı birçok kez kapatılmıştı. Havalimanı son olarak, üç buçuk aylık bir kapanmanın ardından 12 Aralık’ta açılmıştı. Uçuşlar bu süreçte 200 kilometre uzaktaki Misrata’ya yönlendirilmişti.

Reuters’dan tezkere hatırlatması 

Reuters ajansının haberinde “Mitiga Havalimanı’nın kapatılması, Türkiye parlamentosunun, bu Kuzey Afrika ülkesindeki savaşın tırmanacağı endişesini derinleştirecek şekilde Libya’ya asker gönderilmesine izin vermesinden bir gün sonra gerçekleşti” denildi.

General Hafter.

Libya’nın doğusundaki Hafter güçleri, Nisan ayından bu yana BM’nin tanıdığı, Türkiye’nin de desteklediği Trablus hükümetini devirme amaçlı bir taaruz başlatmış durumda. Hafter’in ilerleyişi Trablus’un hemen dışında durmuş görünse de, son günlerde çatışmalar arttı. Hafter güçleri, Trablus hükümetini Müsüman Kardeşler’in uzantısı olarak gören Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’dan destek alıyor.

Türkiye’nin ise tezkerenin geçmesi sonrasında Libya’ya ne zaman ve kaç asker göndermeyi planladığı henüz bilinmiyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.