KentManşet

Tozkoparanlılar mahallelerini terk etmiyor: İnsansız dönüşüm olmaz

0

İstanbul‘un Güngören ilçesinde yer alan ve itirazlara rağmen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenen Tozkoparan Mahallesi sakinleri mahallelerini terk etmemekte kararlı.

Depreme dayanıklı olmadığı iddia edilerek kentsel dönüşüme sokulmak istenen mahalledeki halk binalarının sağlam raporu olduğunu ve projenin yalnızca rant elde etmek için yapıldığını öne sürüyor.

Ayrıca kendilerine herhangi bir sözleşme yapılmadan evden çıkarılmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Altyapı kesildi

Son olarak, polis eşliğinde gelen Güngören Belediyesi ekiplerinin su, doğal gaz ve elektrik altyapılarını kesmeye başlamasına tepki gösteren mahalleliler polisin biber gazı ve plastik mermili müdahalesiyle karşılaşmıştı.

‘Makineye bağlı hastaların elektriğini kestiler’

Bu yaşananlara tepki gösteren halk pazar günü Barış Parkı‘nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada “Çocuklarımızın sınavlarının olduğu dönemde elektriğimizi kestiler. Hastalarımız makineye bağlı yaşam savaşı verirken elektriğimizi, suyumuzu, doğalgazımızı kestiler” denildi.

Açıklamada altyapı kesintilerinin aynı sokakta yaşları 67 ile 92 arasında olan iki kişinin 20 gün içerisinde peş peşe ölümlerine sebep olduğu belirtildi.

‘İnsansız dönüşüm olmaz’

Avukat Onur Cingil ise “Yapılan bir hata var. İnsansız bir dönüşüm olmaz. İnsanlarla görüşmeden, onlara sözleşme sunmadan, onlarla masaya oturmadan, onlara zulmederek, yok sayarak, insanlar içeride yaşarken suyunu, elektriğini keserek kentsel dönüşüm olmaz” tepkisini gösterdi.

 

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.