Spor

Torku’dan Cezayir’de iki zafer

0

Türkiye’nin ilk ve tek Kıta Bisiklet Takımı olan Torku Şekerspor, Cezayir’de katıldığı iki yarışta da Türkiye’yi temsil etti.

Katıldığı Cezayir Turu’nda Türkiye’yi gururlandıran ve 21-28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 49.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’a katılacak olan tek Türk bisiklet takımı olan Torku Şekerspor, Cezayir’de yer aldığı iki ayrı yarıştan da başarıyla döndü.

Türkiye’nin ilk ve tek Kıta Bisiklet Takımı olan “Torku Şekerspor” Cezayir’de iki ayrı yarışa katıldı. 18-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen 3 etaplık Tipaza Turu’nun 2. etabında takım sprinteri ve aynı zamanda takım kaptanı da olan Yuriy Metlushenko ile etap 3.’sü olan Torku Şekerspor  bisiklet takımı podyuma çıkmayı başardı. 21-23 Mart tarihleri arasında da yine Cezayirde 3 etaplık Blida Turu’na  katılan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Türkiye’yi bu yarışlarda da sevindirdi. Blida Turu’nun kraliçe etabı olarak adlandırılan 1. etabında Torku Şekersporlu sporcu Mustafa Sayar olağanüstü bir performans göstererek birbirinden önemli sporcuları geride bıraktı ve etap zaferini elde etti. Sayar, Blida Turu’nun son etabı olan 3. Etapta etap 2.’liğini elde ederek Blida Turu’nu genel ferdi klasmanda 2. sırada bitirdi. Başarılı sporcu Mustafa Sayar topladığı puanlarla, Blida Turu’nun “En İyi Tırmanışçı”sının giydiği Benekli formayı ve “En İyi Sprinteri”nin giydiği Yeşil Formayı giymeye hak kazandı.

(Eurosport)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.