Haber Hattı

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği’nden dayanışma toplantısı

0

Psikososyal dayanışma ağı (PDA) içerisinde yer alan, Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP), Taksim Leylek Cafe Sanatevi’nde 17 Ekim’de bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

24

Saat 19:00’da başlayan toplantıda TODAP üyesi Baran Gürsel, toplantının amacını açıklayan bir konuşma yaptı. “Todap kimdir? Faaliyetleri nelerdir?” gibi temel soruların cevaplandırılmaya çalışılacağını aktaran Gürsel, TODAP’ın gönüllü olarak psikolojik destekte bulunmasının Suruç katliamından bu yana devam eden bir süreç olduğunu, sadece mesleki hakları değil toplumun da haklarını gözeten dahası psikososyal dayanışma ağı içine giren tüm olgularla da yakından ilgilendiklerini kaydetti.

252008’den bu yana söyleşiler, sempozyumlar, üniversite forumları düzenleyen, çeşitli bildiriler ve çağrılar yayınlayan Todap, toplumu yakından ilgilendiren konularda da imzacı olmasının yanısıra eylemlere de bizzat katılan bir oluşum.

TODAP’ın faaliyetlerinin de aktarıldığı toplantıda, 2014 yılında “Kapitalizme öfke, Soma’ya destek! “bildirisi, “Mülteci kamplarında çocuk tecavüzcülerinin meşrulaştırılmasına hayır! “bildirisi”ne imza verildiği. 2015 yılında ise “Her yerde kadın cinayeti, meclis olağanüstü toplansın!, kampanyasına imzacı, “Metal işcilerinin grevini destekliyoruz!” açıklamasına destek, “Kısırkaya ve Pendik ölüm kamplarına karşı İBB önündeki eyleme iştirak edilmek sureti ile destek verildidği de vurgulandı.

17 Ekim’de gerçekleşen toplantıda ise gündem, sağlık emekçileri olarak psikososyal dayanışma ağı içerisinde Ankara katliamının izlerini silmek ve barış yolunda psikologlar ne yapabiliriz sorusuna cevaplar aramak olarak belirlendi.

Daha detaylı bilgi için todap.org‘u inceleyebilir, [email protected]‘dan üzerinden mail grubuna dahil olabilir, faaliyetleri takip edebilir, toplantı raporlarına ulaşabilirsiniz.

 

Haber: Özlem Geniş

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.