Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi hafta sonunda Toplumsal Cinsiyet, LGBT ve Siyaset Çalıştayı düzenliyor.
LGBT bireylerin eşit yurttaşlığı nasıl mümkün? Türkiye’de yeşil ve sol siyaset, LGBT’lerin eşitlik ve özgürlük mücadelesinin neresinde yer alıyor?… LGBT siyaseti bir kimlik siyaseti midir?… 20 yıldır mücadele eden ve Gezi ile birlikte bir sıçrama yaşayan LGBT hareketinin dününe ve geleceğine dair nasıl bakmalı?…. LGBT’lerin yerel yönetimlere dair talepleri nelerdir? LGBT hareketi yerel seçim sürecinde nasıl bir politika izleyebilir?…sorularına yanıt aranacak.
5 Ekim 2013 günü , Beyoğlu Yeşilev’de yapılacak çalıştay Türkiye’de LGBT hareketinin başlangıcından günümüze kadar içerisinde yer alan, Gezi direnişi boyunca mücadele veren, LGBT’lerin eşitliği ve özgürlüğü için kafa yoran aktivistlerin katılması bekleniyor.
Çalıştayın programı ve diğer ayrıntılar şöyle:
PROGRAM:
· 1. Oturum: 11.00-12.30
Katılım ve Tanınma Adaleti Bağlamında LGBT Siyaseti
Moderatör: Nil Mutluer
Konuşmacılar: Erdal Demirdağ, Yasemin Öz, Cihan Erdal
· 2. Oturum: 13.30-15.30
Gezi Öncesi ve Sonrası LGBT Hareketi
Moderatör: Sedef Çakmak
Konuşmacılar: Asya Özgür, Boysan Yakar, Murat Çekiç, Şule Ceylan
· 3. Oturum: 15.45-17.30
Yerel Seçimlerde LGBT Politikaları
Moderatör: Rozerin Seda Kip
Konuşmacılar: Volkan Yılmaz, Esmeray, Mehmet Tarhan
Tarih : 05 Ekim 2013
Yer : Yeşiller ve Sol Gelecek İstanbul İl Örgütü (Beyoğlu Yeşil Ev, Kâtip Mustafa Çelebi Mh. Tel Sk. No:28/4 Beyoğlu/İstanbul)
Mail : [email protected]
Tel : 0546 244 33 73