ManşetTürkiye

Topbaş İstanbullulardan yardım istedi

0

İstanbul’un yarın sabah beyaza uyanması bekleniyor. Son kar yağışında yaşanan sınıntılar akıllardayken, Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbullulara seslendi.

Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk hava, İstanbul’da bu akşamdan itibaren kar yağışına neden olacak.

Son yağış özellikle trafikte yol sorunlara yol açmış ve kent ‘beyaz bir kabus’ görmüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM’da kemeralar karşısına geçti, hazırlıkları anlattı ve İstanbullulara seslendi.

İstanbul’un son 15 yılın en büyük kar yağışını yaşadığı 2006 yılına dikkat çeken, o yıl büyük skıntılarla karşılanmasığını hatırlatan Topbaş, neden olarak İstanbulluların hasssiyetini gösterdi ve yarına ilişkin şunları söyledi:

“İstanbullular, sizden yardım istiyorum.

Son kar yağışında üst üste gelen tesadüfler büyük sıkıntıya neden oldu. Kazalara, kabak lastiklerin kullanılması da eklenince sorunlar yaşandı.

TOPLU TAŞIMA
Yarın haftanın son günü ve ve trafik yoğun olacak. Kar da etkili olabilir ve sizlerden ricam toplu taşıma araçlarını kullanmanız. Mecbur kalmadıkça bireysel araçlarla yola çıkmayalım. Bu durumda da kar lastikleri kullanırsak sıkıntı yaşamayız. Karlı havalarda araba kullanmak ayrı beceri ister, acemi olanların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Avantajımız okulların tatil olması ve bu nedenle öğrenci araçları trafikte olmayacak. Toplu taşımada ilave seferler de koyacağız.

Trafikte kurallar uyalım. Belediye araçlarının hizmet verebilmesi için emniyet şeritlerini işgal etmeyelim ve bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz.

Kar yağışına paralel olarak yarın erken saatlerde fırtına yaşanması bekleniyor. Çatılar uçabilir deniyor ve inşallah sıkıntı yaşamayız.

(NTV)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.