ManşetYerel

Tonyalılar çimento fabrikasına karşı yürüdü

0

Trabzon’un Tonya ilçesinde yaptırılmak istenen Çimento Fabrikası’na yöre halkının tepkisi sürüyor. Trabzon’un Tonya ilçesinde yaptırılmak istenen Çimento Fabrikası’na yöre halkının tepkisi sürüyor.

Trabzon’un Tonya ilçesinde yaptırılmak istenen çimento fabrikasına karşı çıkan bölge halkı kent merkezinde yaptıkları yürüyüşle süreci protesto etti.Tonya Düzköy Çevre Platformu Sözcüsü Avukat Nedim Şenol Çelik çimento fabrikası ve 16 taşocağı için 103 binin üzerinde ladin ağacının kesileceğini söyledi.

“Bu sorun yasal yöntemlerle çözülmediği takdirde büyük huzursuzluklara gebedir. Bizler can derdindeyiz, onlar ise para derdinde. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”EMBA adlı bir şirket elimizde kalan son kalemiz olan temiz havamızı, suyumuzu, toprağımızı yaylalarımızı, ormanlarımızı, yok olma tehlikesi altında olan bitki hayvan türlerimizi, doğal güzelliklerimizi yok edecek bir proje olan Tonya Çimento Fabrikası ve malzeme ocakları projesini hayata geçirmek istemektedir.”Bu şirket tarafından hazırlanarak onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmuş olan ÇED raporu masa başında yasak savmak için hazırlanmış, kendi içinde çelişkiler içeren, yasal engelleri aşmak için rakamların çarpıtıldığı bilimsel yetkinlikten yoksun bir belgedir.”

ÇED bakanlıktan geçti.

Yapımcı EMBA firması ise Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun bakanlıktan geçtiğini bildirdi.EMBA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mete Bülgün konuyla ilgili basın toplantısında fabrikanın çevreye zarar vermeyeceğini iddia etti.

http://www.youtube.com/watch?v=lWuOmkEgNsg

(Bianet, viratrabzon, trabzonhaber.com, yenitirebolu.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.