EnerjiManşet

Tokyo şehir merkezinde inek krizi

0

Fukushima’nın öfkeli çiftçileri, üç yıl önce yaşanan nükleer kazasını izleyen süreçte hayvanlarında oluşan ve tanımlanamayan bir deri hastalığının devlet görevlileri kanalıyla araştırılıp teşhis ettirilmesini istiyor.  Cuma günü Tokyo şehir meydanına uzunara içerisinde büyükbaş hayvan getirdiler.

inek

“Kibo no Bokujo” (Çiftliğin Ümidi), adında bir sivil toplum kuruluşu hasta hayvanı Tarım Bakanlığı’nın önünde araçtan indirerek bu hastalığın araştırılmasını , reaktör patlamasından sonra hayvanlarının derilerinde oluşan beyaz noktaların gerçek sebebinin ortaya çıkarılmasını istediklerini duyurdular.

Çiftlik , Fukushima Nükleer sahasından sadece 14 km uzaklıkta ve radyoaktif kirlilik sebebiyle sahiplerinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı alanda 350 hayvanı barındıryor .

Bakanlığın önünde medyaya yaptığı açıklamada “Bu hayvanlar et olarak pazarlanamaz ! Onlar yayılan radyasyonun kanıtları ,” diyor Masami Yoshizawa destekçileriyle birlikte . Bir diğer Fukushima çiftçisi Naoto Matsumura ise “Peki bu hastalıklar insanlarda da başlarsa ne olacak ? Bu hastalığın sebeplerini araştırmak ve insanları bu hayvanlara ne olduğuna dair bilgilendirmek zorundasınız .”diyor.

Fukushima’da geniş arazisi olan çiftlik de , nükleer kazadan sonra, on binlerce insanın bambaşka lokasyonlardaki prefabrik evlerde yaşamak için evlerini terketmek zorunda bırakan ağır radyoaktif kirliliğin altında kaldı . Devlet görevlileri, bölgenin radyoaktif kirlilikten temizlenmesinin bir kaç on yılda mümkün olduğunu söylerken bilim insanlarına göre bazı alanlara bir daha geri dönülemeyecek .

(Japantoday /Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.