Doğa MücadelesiEditörün SeçtikleriEkolojiManşetVideo

TOKİ, Dikmece’yi yutuyor: Geleceğimizden endişeliyiz

0

Video haber: Hakan TOSUN

*

“Kaybolan yalnızca asırlık zeytin ağaçlarımız değil buradaki yaşantımız da tehlike altında artık. Köyümüzün yanına kadar gelen tırlar, kamyonlar, büyük iş makinaları, bozuk yollar yaşantımızı etkiliyor. Çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz, kimler geliyor kimler gidiyor bilmiyoruz her taraf yabancı insanlarla doldu.”

Hatay depremi sonrası depremzedeler için yaptırılan TOKİ konutları Dikmece halkının yaşantısını mahvetmiş durumda. Sadece ovadaki zeytinliklere yapılacağı söylenen konutlar yavaş yavaş köyü yutmaya doğru gidiyor. Konuyla ilgili konuştuğumuz Cafer Tuner “Bize yalnızca köyün girişindeki düz ovaya yapacaklarını diğer yerlere dokunmayacaklarını söylemişlerdi, çok kısa süre içinde köyümüzün çevresindeki tarlalarımızı, zeytinliklerimizin yüzde 80’ini aldılar; yani bizi kandırdılar” diyor.

Kendileriyle muhattap olacak bir tek devlet yetkilisi bulamayan Dikmece köylüleri muhatap olarak devletin kolluk güçlerini, jandarmayı karşılarında bulduklarını onların da direnişleri bastırmak için görevlendirildikleri söylüyor.

İki kez yürütmeyi durdurma kararı almalarına rağmen projenin hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Dikmece köyü sakinlerinden Sertap Olgar her ne olursa olsun köylerini ve zeytinliklerini korumak için her yolu deneyeceklerini söylüyor:

You may also like

Comments

Comments are closed.