ManşetTürkiye

Tokat’ta güneş panellerine 20 günde üç yorgun mermi isabet etti

0
Fotoğraf: DHA

Tokat‘ın Erbaa ilçesinde belediye tarafından altı ay önce kurulumu tamamlanıp faaliyete geçen 1 megavat gücündeki güneş enerji santraline 20 günde üç yorgun mermi isabet etti.

Tesis yaklaşık 5 bin TL’lik zarara uğrarken, mermilerin isabet ettiği paneller belediye ekipleri tarafından yenileriyle değiştirildi.

Üç panel kullanılamaz halde

DHA‘da yer alan habere göre, tesiste görevliler tarafından yapılan rutin kontroller sırasında yorgun mermiler yüzünden üç güneş panelinin kullanılamaz hale geldiği tespit edildi.

Konuyla ilgili yapılan araştırmada mermilerin düğünlerin yapıldığı özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri panellere isabet ettiği kaydedildi. Polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

‘Mutlu oluyorsa bunu başka şekilde yapmasını rica ediyoruz’

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, bir sene önce Hanife Büşra Konyar‘ın da havaya ateş açılması üzerine hayatını kaybettiğini hatırlatarak, tekrar bir can kaybı yaşanmasının endişesini duyduklarını kaydetti:

Son 20 günde panellerimize isabet eden 3 tane yorgun mermi var. Çalışma arkadaşlarımızın söylediklerine göre özellikle hafta sonları bu mermiler düşüyor. Bu da demek oluyor ki gelin almada, düğünde özellikle hafta sonu olan düğünlerde silah atma olayları gerçekleştiği için bu mermiler düşüyor. Maalesef 1 sene önce bir kardeşimizi kaybettik. Burada böyle bir vakayı yaşamış olmamıza rağmen hala insanların bu şekilde davranması bizleri üzüyor. Bir kardeşimizi kaybettik, Tokat’ta yine buna benzer bir vaka yaşandı. Trabzon’da yaşandı. Biz buradan hem Erbaa’da yaşayan vatandaşlarımızdan hem de bizi duyan herkesten silah ateşlememelerini, seviniyorsa, mutlu oluyorsa bunu başka şekilde yapmasını rica ediyoruz. Başka vakalar yaşanmasın. Panel bizim için önemli değil, değiştiririz. Bunu değiştirdik diye üzülmeyiz de ama bu ya bir insanın başına gelseydi. Yine bir can kaybı yaşasaydık. Biz bunun üzüntüsünü, bunun endişesini yaşıyoruz. Biz bu tesise verilen zararı hiç hesaba katmıyoruz. Bu tesis 5,8 milyon TL’ye kuruldu. Eğer bizim vefat eden Büşra kardeşimiz geri gelecekse bütün panelleri yakmaya hazırız. Biz maliyetine bakmıyoruz. Biz bir insanımızın daha canı yanmasın, bir tane aileye daha bu mermi düşmesin ümidiyle bunları söylüyoruz.”

17 yaşındaki Hanife Büşra Konyar hayatını kaybetmişti

31 Aralık 2020’de, Erbaa’da Ömer Kaya‘nın (29) Seyrantepe bölgesinden ateşlediği silahtan çıkan yorgun mermi ilçe merkezinde alışverişten dönen lise öğrencisi Hanife Büşra Konyar’ın (17) başına isabet etmesi sonucu Konyar hayatını kaybetmişti.

Hakkında, Tokat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi‘nde “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla dokuz yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Ömer Kaya, son duruşmada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, ardından tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.