Tarım-Gıda

Tohum takas şenliği Yenipazar’daydı

0

“7 Aralık Çarşamba günü Aydın’ın Yenipazar ilçesinde tohum takas şenliği yapıldı. Yenipazar Belediyesi tarafından düzenlenen, Ekolojik Üreticiler Derneği ve Karaot Tohum Derneği tarafından desteklenen etkinlik çok sayıda köylü ve kentlinin katılımı ile şenlik havasında geçti. Şenliği destekleyenler arasında yerel kooperatifler ve Slow Food yöre birlikleri de yer aldı.

Şenlik, ekoloji ve gıda alanında duyarlı ve aynı zamanda toplumsal sorumluluğa sahip sivil toplum örgütleri ve üyelerinin buluşması yeni dostluklara da aracılık etti.

2009 yılı sonunda Torbalı da başlayan,arkasından Seferihisar’da, Bayramiç’te ve Karaot’ta yapılan tohum takas şenlikleri halkasının son halkası da böylece Yenipazar oldu.

Ekolojik Üreticiler Derneği ve Karaot Tohum Derneği tarafından yapılan açıklamada da “Yerel tohumlara sahip çıkmak, onları korumak ve çoğaltmak konusunda ısrarlı ve muhakkak somut sistemlerle desteklenen mekanizmalara dönüşmesini hedefleyen yürüyüşümüz devam edecek,tüm ülkede yaygınlaşması için dostlarımızla birlikte çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dendi.

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.