Emek

TOGO işçisine gözaltı

0

TOGO önünde direnişte olan 35 işçiye, polis saldırarak işçileri gözaltına aldı. Polis işçilerin pankart ve dövizlerine de el koydu.

TOGO’da çalışırken sendikalı olmalarıyla birlikte işten çıkartılan ve fabrika önünde direnişe geçen 35 işçiye sabah saatlerinde polis saldırdı. İşçilerin toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri iddia eden polis, 30 işçiyi gözaltına aldı. Polis işçilerin pankart ve dövizlerine de el koydu.

Konuyla ilgili Sendika.Org’a konuşan Deri İş Örgütlenme Uzmanı Engin Çelik, kendilerinin böyle bir saldırı beklediğini belirterek bu tarz saldırılara alışık olduklarını ama bunların kendilerini yıldıramayacağını söyledi. İşverenin işçilere karşı savaş aştığını, polisinde bu savaşta işverenden yana olduğunu belirtti Çelik, polisin bu tutumunu protesto ettiklerini ifade etti. Çelik, mücadelelerinden asla geri adım atmayacaklarını ve kazanana kadar direneceklerini söyledi.

Bugün Deri İş’i ziyaret etmesi beklenen KESK Ankara Şubeler Platformu ise gözaltı olayının yaşanması ardından saat 12.30’da Yüksel Caddesi’ne yaşanan gözaltıları protesto etme kararı aldı.

(sendika.org)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.