31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

TİP’in adaylıktan çektiği Gökhan Zan: Adaylığıma halkımla devam edeceğim

0
Fotoğraf: ANKA

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay‘da 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olarak göstereceği Gökhan Zan‘ın adaylığını geri çektiğini duyurdu. Zan ise “Adayım ve çekilmiyorum” dedi.

TİP 12 Şubat’ta, eski milli futbolcu Gökhan Zan’ı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklamıştı.  TİP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ancak TİP’in en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz” denildi.

Gökhan Zan ise “Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim” açıklamasını yaptı.

“Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” denilen TİP açıklamasında ayrıca Zan’ın söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreç başlatacağını partiye ilettiği belirtildi.

Zan ise söz konusu iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Zan, şu ifadeleri dile getirdi:

“Sevgili Halkım

Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar.

Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler.”

Zan, ayrıca “Daha önce adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına bana geldiklerini söyleyen, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacağını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Ama boyun eğmedim” ifadelerini dile getirdi.

Lütfü Savaş ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Ek olarak Zan, TİP’in açıklamasına dair “TİP Genel Merkezi’nin açıklamasını üzülerek öğrendim. Benimle birlikte neden suç duyurusunda bulunmadıklarını, bu şantaja neden boyun eğdiklerini ve neden bu çetelerden birlikte hesap sormadığımızı anlayabilmiş değilim” dedi.

TİP başta Hatay halkından olmak üzere, “İstemeden de olsa parçası olduğu tablo için” özür diledi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Partimiz, halka karşı işlenmiş bir suça bulaşmış hiç kimseyi desteklememeyi, dolayısıyla Hatay’da da deprem suçlarında ve yıkımda payı bulunan iktidar ve ana muhalefet adayları karşısında mücadele etmeyi ve halkımızı onlara oy vermemeye çağırmayı görev bilir. Mücadelemizde, haysiyetimizde, ilkelerimizde inat edeceğiz. Türkiye İşçi Partisi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da pazarlıksız, tavizsiz, düzen siyasetinin kirli ve yozlaşmış ilişkilerinden tamamen uzak bir kimlikle yürüyüşüne devam edecektir.”

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.