ManşetTürkiye

Tıp öğrencilerine operasyonlar Ankara’da kınandı

0

SES, Eğitim-Sen ve TTB Genel Merkezi, SES Öğrenci Komisyonu ve TÖK’e yönelik sabah saatlerinde çeşitli illerde yapılan operasyonları kınamak ve gözaltıların serbest bırakılması için Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğdu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile ESP, Partizan, SDP üye ve yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, “Kürde yaşamak, işçiye grev, kadına kürtaj, öğrenciye düşünme yok”, “Puşi yargılandı, Kürtçe marş söylemek yargılanıyor şimdi de sağlık hakkımız yargılanacak” yazılı pankartlar açıldı. Sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “AKP’ye teslim olmayacağız” sloganlarının atıldığı açıklamada SES Genel Başkanı Çetin Erdoğdu yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti’nin her fırsatta dile getirdiği “İleri demokrasi”yi eleştirdi. “AKP’nin ileri demokrasi dediği bu olsa gerek” dedi.

Ustalık dönemini ustaca yöneten AKP Hükümeti’nin usta bir faşizm uyguladığını ifade eden Erdoğdu, AKP’nin kendisine muhalif olan her kesimini tutuklayarak, devre dışı bırakmak istediğini ve sindirmeye çalıştığını söyledi. AKP Hükümeti’nin şimdi de sağlık öğrencilerini hedef aldığına işaret eden Erdoğdu, sınav sürecinde Tıp, Diş Hekimliği, Ebelik öğrencilerinin gözaltına alınmasını manidar buldu. Erdoğdu, “Bu operasyonlar, AKP’nin eğitime ne kadar değer verdiğini göstermektedir. Ve öğrencilerin mağduriyetini daha da artırmaktadır. Bununla üniversite öğrencilerinin eğitim hakkı engellenmektedir” dedi.

Erdoğdu, TTB, Eğitim Sen ve SES olarak, halkın kamu hizmetine ulaşmasını engelleyen kamu hizmetinin ticarileştirilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerine yönelik operasyonların, AKP’nin uzun süredir yürüttüğü tekçi politikaların sonucu olduğunu ifade etti. “Üniversite öğrencilerine yönelik sınav sürecinde böylesi bir uyduruk gözaltı ve tutuklama keyfi ve hukuksuzdur. Bu onların öğrenim süreçlerine müdahale etmektir” dedi.

Son bir ayda üniversitelerde muhalif öğrencilere yönelik artan saldırılara da dikkat çeken Özgen, bu saldırıların polis işbirliğinde yapıldığını söyledi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu da yaptığı konuşmada, her gün sağlıkçılara yönelik saldırı ve tutuklamalara uyandıklarını ifade ederek, “Yaşadıklarımızı biliyoruz; ya bir eylem, ya bir puşi ya da başka bir şey var. Bunlar çok ciddi tehditlerdir. Gözaltına alınan tıp öğrencileri için nasıl bir gerekçe var soruyoruz. Ne yapmaya çalışıyorlar?” diye konuştu.

(Yeşil Gazete/ANF)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.