LGBTİ+DünyaManşetMedya-İnternet

TikTok’tan nefret söylemine karşı adım: ‘Onarım’ terapisini destekleyen içerikler kaldırılıyor

0

Çin menşeli sosyal medya uygulaması TikTok, yayınladığı “TikTok’ta Nefretle Mücadele” metninin “Nefret ideolojilerine tavır almak” ara başlıklı bölümünde “onarım terapisi” adı altında LGBTİ+’lara uygulanan işkenceyi destekleyen içerikleri yasakladığını duyurdu. Gözde Demirbilek‘in Kaos GL’de yayınlanan haberine göre duyuruda şu ifadeler yer aldı:

(…) “Hiç kimsenin LGBTQ+ olarak doğmadığı” fikri ve onarım terapisini destekleyen içerikler dahil olmak üzere LGBTQ+ topluluğuna zarar veren içerikleri kaldırıyoruz.

Metinde ayrıca içerik moderasyonunu yapan “Güven & Güvenlik” ekiplerinin kültürel farkındalığı artırmak için düzenli olarak eğitimlere tabi tutulduğu belirtildi:

Nefretin biçimlerini tanımak ve bununla etkili bir şekilde mücadele etmek için politika ve yaptırım stratejisi geliştirmek bize düşüyor. Nefret söylem ve sembollerini daha iyi tespit etmek için yaptırım ekiplerimizi düzenli olarak eğitiyoruz.

(…) LGBTQ+, siyah, Yahudi, Roman ve azınlık etnik toplulukları gibi haklarından mahrum bırakılmış bir grubun üyesi, bir güçlendirme ifadesi kullandığında, uygulama ekiplerimizin arkasındaki bağlamı anlamasını ve içeriği yanlışlıkla kaldırmamasını istiyoruz.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.