DünyaHayvan HaklarıManşet

Tiger King’in çekildiği hayvan parkındaki 68 hayvan koruma altına alındı

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı, Netflix‘te gösterimde olan Tiger King dizisininin çekildiği hayvan parkındaki 68 hayvanı koruma altına aldıklarını açıkladı.

ABD Balık ve Yaban Hayatı Hizmetleri‘ndeki bir yetkili, diğer devlet kurumlarıyla beraber bu hayvanların bakım ve rehabilitasyona alınmasını sağlacaklarını söyledi.

Parka üç farklı teştiş yapıldı

Jeffrey ve Lauren Lowe‘a ait olan Tiger King Park’taki hayvanlara iyi bakılmadığı için bakanlık tarafından dava açılmıştı.

Parka üç farklı teftiş yapılarak, “Hayvanlara yeterli veya zamanında veteriner bakımı, uygun beslenme ve hayvanları sert hava koşullarından koruyan, normal davranışta bulunmalarına imkan verecek büyüklükte barınak sağlanamaması nedeniyle” tebliğlerde bulunulmuştu.

Bakanlık, şartların düzeltilmemesi nedeniyle 46 kaplan, 7 aslan, 15 liger ve bir jaguarın Nesli Tükenmekte Olan Türler Yasası kapsamında koruma altına alındığını kaydetti.

Joe Exotic’in eski iş ortağı

Öte yandan yetkililer, federal bir raporda Jeffrey Lowe’un teftişler sırasında hükümet çalışanlarını taciz ettiğini, Lauren Lowe’un da bir görevliyi ölümle tehdit ettiğini dile getirdi.

Jeffrey Lowe, Tiger King dizisinin yıldızı olan Joe Exotic‘in eski iş ortağı. Exotic, kiralık katil tutma ve hayvan istismarına karıştığı için 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.