THY’nin ardından Pegasus: 40 kişi tazminatsız işten çıkarıldı

İşten çıkarma yasağının 1 Temmuz'da sona ermesiyle birlikte Pegasus aralarında yabancı pilotların da bulunduğu 40 kişinin iş akdini sonlandırdı.

1 Temmuz itibariyle koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından işten çıkarma yasağının sona ermesiyle birlikte hava yolları sektöründe de toplu işten çıkarma dalgası başladı.

Türk Hava Yolları‘nda çalışan 24 kişinin iş akdinin sona erdirilmesinin ardından Pegasus Hava Yolları‘nda da aralarında yabancı pilotların da bulunduğu toplam 40 çalışan işten çıkartıldı.

‘Performan düşüklüğü’ gerekçe gösterildi

AirportHaber’in aktardığına göre işten çıkarılanlar arasında yer alan 13-14 kişinin sendikal faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edildi.

Ancak Cumhuriyet’ten Esra Alus, şirketin gerekçe olarak “performans düşüklüğü” gösterdiğini yazdı. İnsan kaynaklarını arayan işçiler tazminatlarını da alamayacaklarını öğrendi.

Seferlerde aksama

İşten çıkarmalar nedeniyle kaos oluşurken, bazı seferler de ertelendi. Almanya Düsseldorf’tan planlanan 17 sefer iptal edilirken Türkiye’ye gelmek isteyen yüzlerce kişi saatlerce havalimanında beklemek zorunda kaldı. Yolcularla görevliler arasında tartışmalar olurken, devreye polis girdi.

Öte yandan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, bazı pilot ve hosteslere de istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığını söyledi. Küçükosmanoğlu, sendikal örgütlenme sürecinde oldukları Pegasus’ta 40 kişinin işten çıkartılmış olması nedeniyle yarın genel müdürlük önünde basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR