Emek

THY çalışanları yalnız değil

0

Hükümetin grev hakkını engelleme girişimleri üzerine 29 Mayıs’ta yaptıkları iş bırakma eylemi nedeniyle işten çıkartılan Türk Hava Yolları çalışanları, Atatürk Havalimanı’nda direnişe devam ediyor.

Dün (çarşamba) Öğrenci Kolektifleri tarafından ziyaret edilerek dayanışma mesajları verilen işten çıkartılan THY emekçilerinin direnişi bugün de Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ve Yeşiller Partisi tarafından ziyaret edilecek. Saat 18:00’de gerçekleştirilecek ziyarete EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut ve Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Kemal Tuncaelli ile iki partiden bir çok üyenin katılacağı gelen bilgiler arasında. Ziyareti gerçekleştirecekler havaalanı metro son durak çıkı-dış hatlar geliş B kapısında toplanarak direnişin gerçekleştirildiği noktaya yürüyecek.

Hükümetin grev yapılması yasak olan sektörler arasına hava ulaşımını da eklemek için çıkardığı yasa tasarısı meclisten geçerek yasalaşmıştı. Çalışanların tasarıya tepki olarak iş bırakma yaptıkları için SMS yoluyla işten çıkartılmaları üzerine, THY ‘nun sponsor olduğu Barcelona futbol kulübü “THY ile ilişkilerini gözden geçirmek üzere ilk yönetim kurulu toplantısına götürecekleri” açıklamasını yapmıştı.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.