Spor

Thorpe geri döndü!

0

Beş kez Olimpiyat şampiyonu Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, spora dönüşünden sonraki ilk yarışında yedinci oldu.

Singapur’daki Dünya Kupası’na katılan 29 yaşındaki yüzücü beş yıl önce yüzmeyi bıraktığını açıklamıştı. Döndükten sonra ilk kez 100 metre karışık yarışına katılan Thorpe 56.33’lük derecesiyle 7. oldu. Yarışı ise 19 yaşındaki Güney Afrikalı, Chad Le Los 53.06’lık derecesiyle kazandı. Avustralyalı rekortmen, cumartesi günü 100 metre kelebek yarışına katılacak.

Yarış sonrasında açıklamalarda bulunan Thorpe, “İnsanlar benim iyi yüzdüğümü görmek istiyor. ama bunun biraz hızlı gelimesini bekliyorlar. Ben de böyle olmasını istiyorum. Uzun zamandır yüzmüyorum. Bir yıl önce neredeysem şu anda da oradayım. Finalde yarıştım ve mutluyum. biraz zaman geçtikten sonra daha iyi olacağım” dedi.

Yüzmeye bir diğer geri dönüş yapan efsane isimlerden Libby Tickett ise Singapur’da 100 metre ve 50 metre kelebek finallerine kalmayı başardı. Ancak 100 metrede sonuncu oldu. “Bu yarışlarda kaçıncı olduğum önemli değil” diyen Avustralyalı sözlerini şöyle tamamladı:

“Her yarışta daha iyi oluyorum. Hepsinden ders çıkarıyorum. Finallere kaldığım için mutluyum. benim için çok pozitif yarışlar oldu.”

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.