Kültür-SanatManşet

The Ringo Jets’den Gezi direnişini selamlayan klip

0
theringojets

The Ringo Jets

İstanbullu rock grubu The Ringo Jets‘in ilk albümü bugün raflarda yerini alırken, grup Gezi direnişini selamlayan bir kliple gündeme geldi. Klibi haberimizin sonunda izleyebilirsiniz.

Albümde bulunan “Spring of War” adlı şarkının Youtube ve Vimeo’da yayına konan klibinde grup üyeleri Naber Turk adlı haber kanalında Gezi olaylarını sunarken görülüyorlar. Şarkının sözlerinde “Bizi izole, manipüle ediyorlar, zehirliyorlar ve bu bizi boğuyor” deniyor. Klibin yönetmenliğini Hemi Behmoaras yapmış.

Deniz Agan, Lale Kardeş ve Tarkan Mertoğlu‘ndan oluşan grup, Gezi direnişini selamlayan klipleri hakkında şunları söylüyor:

“The Ringo Jets ilk resmi videolarını Gezi Direnişi kahramanlarına armağan eder…

Naber Turk tabii ki gerçek bir kanal değil; gördükleriniz de gerçek gazeteciler değil… Bu video mizah yollu bir sosyal eleştiriden ibarettir. Dilerdik ki tüm bu beyanatlar ve yaşananlar da bir şaka olsaydı.

Geçen yaz ne olduğunu unutan yoktur herhalde ?

2013, The Ringo Jets adına, yeni bir müzik grubu için oldukça hızlı giriş yaptıkları bir yıl olarak başladı. Milano’da yaptıkları albüm kaydını, daha albüm yayınlanmadan Avrupa’nın en prestijli festivallerinden Primavera Sound’da sahne almaları takip etti.

2013 Mayıs’ı sonunda, İspanya dönüşünde albümlerini yayınlamaya hazırlanan grup daha uçağa binmeden, Taksim’deki olaylardan haberdar olmuştu. Memleketin yakın tarihine damgasını vuran bir gündem varken, her şuurlu insanın yaptığı hareketi yapıp, konserleri ve albüm çıkışını ertelediler.

Gezi Direnişi artık beylik bir slogan dönüşen bir şekilde “bir kaç ağaç meselesi” değil; orantısız polis şiddetine, baskıcı ve “dediğim dedik” bir “demokrasi” anlayışında ısrar eden iktidara, ülke, hatta dünya çağında duyuran bir neslin isyanıydı.

Bugün videosunu yayınladıkları “Spring of War” parçası, albüm Şubat 2013’te kaydedilirken single ya da klip parçası adayı bile değildi. Kaldı ki The Ringo Jets politik görüşlerini ilk elden şarkılarına yansıtan bir grup da değildi. Ama Gezi öyle bir geldi ki, “Spring of War” albümden sıyrıldı ve “ilk benim sıram” dedi. Parçanın noktasına virgülüne dokunmaya gerek yoktu; zaten olduğu haliyle Gezi’den çok evvel durumu özetliyordu: “Bizi izole, manipüle ediyorlar, zehirliyorlar ve bu bizi boğuyor”.

Hal böyleyken albümün ilk klibi olmayı hakkıyla kazanan “Spring of War”u gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlere, sakat kalanlara, yaralananlara, uzunca bir uykudan yeni uyanan ve artık uyanık kalmaya karar verenlere ithaf ediyoruz.”

Albüm ITunes’da bulunabilir.

İşte The Ringo Jets’in Gezi’ye adadığı klip:

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.