“Teröristler, Suriye askerlerine sarin gazı ile saldırdı”

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Caferi, muhaliflerin 22, 24 ve 25 Ağustos’ta sarin gazı kullandığını savunarak, BM’den konunun araştırılmasını istedi.

Suriye ‘nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, muhaliflerin 22, 24 ve 25 Ağustos’ta Suriye askerlerine karşı sarin gazı kullandığını iddia ederek, BM’den konunun incelenmesini istedi.

Caferi, BM’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye Hükümeti olarak konuyu mektupla BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi’ne ilettiklerini söyledi.

BM heyetinin halen Şam’da olduğunu hatırlatan Caferi, “Terörist gruplar, 22, 24 ve 25 Ağustos’ta Şam yakınlarında Suriye askerlerine sarin gazı ile saldırdılar. Gazdan etkilenen askerlerimiz hastanede tedavi altına alındı. Genel Sekreter’den BM heyetini bu saldırıları incelemekle görevlendirmesini istiyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR