Dünya

Tel Aviv’de Filistin’e destek eylemi

0

Tel Aviv’de bu akşam BM oylaması öncesinde Filistin’e destek olmak amacıyla bir eylem düzenleniyor. Eyleme Dünya Barış Konseyi ve Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu da destek veriyor.

Tel Aviv’de bu akşam saat 19.30’da parlamento binası önünde, BM oylaması öncesinde Filistin’e destek eylemi gerçekleştirilecek. İsrail Komünist Partisi ve Barış ve Eşitlik İçin Demokrasi Cephesi (HADAŞ) öncülüğünde gerçekleşecek eyleme Dünya Barış Konseyi ve Dünya Demokratik Gençlik Derneği Federasyonu temsilcileri de katılacaklar.

Eylem için yapılan çağrıda şunlar söylendi:

“Netanyahu hükümetinin sosyal meselelerde olduğu gibi siyasi sorunlar konusunda da her defasında başarısızlığa uğramış ve tehlikeli politikası açığa çıkıyor. Hükümet bir taraftan bize ve dünyaya karşı psikolojik savaş taktikleri uygularken, diğer taraftan da Filistinlilerin BM’ye üyelik talebini İsrail çıkarlarına aykırı bir adım gibi sunuyor. Bu hükümet, durumu, sadece tek bir galip ve tek bir mağlubun bulunduğu sıfır toplamlı bir oyun gibi görüyor. Bu hükümet İsrail’i bölgede ve dünyada eşi görülmemiş bir yalnızlaşmaya sürükledi. Bu, gerçeklikle bağı olmayan, sorumsuzca hareket eden ve hepimizi tehlikeye atan bir hükümet.

“İsrail’le barış içinde yaşayan bir Filistin devleti her iki halkın da çıkarınadır. Çözüm işgalin sonlandırılmasından, yerleşimlerin boşaltılmasından, mülteciler sorununun BM kararları uyarınca çözülmesinden ve 67 sınırlarının Filistin devletiyle barışın sınırları olarak tanınmasından geçiyor. Nefret, kan dökmek, şiddet, gasp ve terörün yerini iyi komşuluk, daha önce görülmemiş bir ekonomik refah, toplumsal adalet ve barış alabilir.”

WPC ve WFDY heyetleri Ramallah’ı ziyaret edecek
İçlerinde Türkiye’den Barış Derneği’ni temsilen soL yazarı Aydemir Güler’in de bulunduğu Dünya Barış Konseyi (WPC) ve Dünya Demokratik Gençlik Dernekleri Federasyonu (WFDY), bu akşamki eyleme katıldıktan sonra işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret edecek.

(Sol)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.