ManşetMedya-İnternet

Tekirdağ’da gazetecilerden protesto: Belediye ‘Ben istedim, iptal ettim’ zihniyetiyle yönetilemez

0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, aynı statüde olan bazı gazetelere yüksek tutarda fatura kesilmesi ve İstanbul merkezli günlük gazetelere de abone olmalarına ilişkin itiraz ve tartışmaların artmasıyla birlikte 2023 yılı gazete abonelik sözleşmelerini iptal etti. Gazeteciler kararı protesto etti.

Belediye tarafından, belirlenen abone bedellerine ilişkin faturaların gazete sahipleri tarafından tek taraflı kesildiğine ve sözleşmenin imzalandığına yönelik gönderilen tebligatlar ise tepkilere neden oldu.

“Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemeler sonucu Belediye Başkanlığımız adına düzenlemiş olduğunuz faturanın tek taraflı imza altına alınan sözleşmeye istinaden düzenlendiği anlaşıldığından, dolayısıyla söz konusu sözleşme ve faturanın geçersiz olması nedeniyle faturanız tarafınıza iade edilmiştir” ifadelerinin yer aldığı tebligatların gönderilmesi üzerine 11 ilçeden yaklaşık 50 gazeteci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda eylem gerçekleştirdi. Gazeteciler, toplantı başladığında, basın mensuplarına ayrılan bölüme kalem bırakarak alkışlar eşliğinde salonu terk etti.

‘Adalet istiyoruz’

Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın, “Sevgili meslektaşlarım bugün burada dik duruşunuzdan dolayı her birinize teşekkür ederim. Bugün buraya geldiniz ve haksızlığa boyun eğmediniz, tavrınızı belli ettiniz. Bugün bize yapılan bir haksızlığa boyun eğmeyerek, meclis toplantısında kalem bırakarak eylem yaptık. Adalet istediğimiz için; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘ben küstüm, oynamıyorum’ diyerek bütün gazetelerin aboneliklerini iptal etti. Bu noktada tek suçumuz adalet istemekti. Biz bu kararı kınıyoruz, gazetecilerin adalet çağrısına Kadir Albayrak’ın ses vermesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ‘ben küstüm oynamıyorum, ben istedim iptal ettim’ zihniyeti ile yönetilemez” dedi.

‘Biz bu faturaları kafamıza göre kesmedik’

Çorlu Medya Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Taşkın ise eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

“Biz bu faturaları kafamıza göre kesmedik. Onların belirttiği sözleşmelere ve fiyatlara istinaden faturalar kesildi. Akabinde bize gelen cevap da şu; ‘Büyükşehir kayıtlarında yaptığımız incelemede tek taraflı fatura kestiniz. Tek taraflı sözleşme imzaladınız’ gibi bir cevapla karşı karşıya kaldık. Durup dururken kimse size fatura kesmez.”

Yorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gülgün Pala da suç duyurusunda bulunduklarını aktararak şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkesi hak, hukuk, adaletse haftalık fiyatlar aynı olması gerekiyor. Aylık gazetelerin fiyatları aynı olması gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz bir haksızlık, usulsüzlük ve yolsuzluk var. Savcılığa gerekli girişimi yaptık. Bir gazete 4 lira, aynı kalitede aynı sayıda öbür gazete 14 lira olur mu? Düzeltilmesi için talep ettik ama düzeltilmedi.”

Açıklamaların ardından gazeteciler alandan ayrıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.