İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiyeYerel

Tekirdağ Belediyesi, bahçesine protesto alanı kurdu, ilk protestocu eyleme başladı

0

Haber: Serap CÖMERTOĞLU İŞCAN

*

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, belediye hizmet binasının bahçesine, protesto alanı kurdu. Türkiye’de ilk olarak nitelendirilen protesto alanı için Başkan Albayrak; “İnsan odaklı yönetim anlayışımın ve ifade özgürlüğüne olan saygımızın bir ifadesi olarak hizmetinizde olacaktır” yorumunda bulunurken; ilk protesto başladı. TESKİ personeli Ali Koşer, belirlenen alana çadır kurarak “Yasal hakkımı kullanıyorum” dedi.

Protestoların gölgesinde açılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının bahçesine kurulan protesto alanını, Başkan Albayrak, sosyal medya hesabından duyurdu.

19 Ağustos’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile hizmete açılan belediye binası açılış töreninde, belediye personelinin, enflasyon karşısında eriyen maaşlarına karşılık zam talebine ilişkin protestolar gerçekleşmişti.

Başkan Albayrak, 12 Eylül Pazartesi gecesi, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, her türlü eleştiriyi ve protestoyu kendilerini geliştirmek için bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, personelin yasal hakları çerçevesinde eylemlerini, protesto alanında gönül rahatlığıyla yapabileceklerini bildirdi.

İlk eylem başladı

Başkan Albayrak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızın Ön Cephesinde Protesto Alanımızı Belirledik.
Yeni Hizmet Binamızın bahçesinde oluşturduğumuz 𝐓𝐄𝐊𝐈̇𝐑𝐃𝐀𝐆̆ 𝐁𝐔̈𝐘𝐔̈𝐊𝐒̧𝐄𝐇𝐈̇𝐑 𝐁𝐄𝐋𝐄𝐃𝐈̇𝐘𝐄𝐒𝐈̇’𝐍𝐈̇ 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐒𝐓𝐎 𝐄𝐓𝐌𝐄 𝐀𝐋𝐀𝐍𝐈, insan odaklı yönetim anlayışımızın ve ifade özgürlüğüne olan saygımızın bir ifadesi olarak hizmetinizde olacaktır.

Saygı sınırlarını aşmayan, kurum itibarını zedelemeyen ve kişisel hakları ihlal etmeyen taleplerin özgürce ifade edildiği, her türlü eleştiriyi ve protestoyu kendimizi geliştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz.
Yasal haklarınız çerçevesinde eylemlerinizi 𝐓𝐄𝐊𝐈̇𝐑𝐃𝐀𝐆̆ 𝐁𝐔̈𝐘𝐔̈𝐊𝐒̧𝐄𝐇𝐈̇𝐑 𝐁𝐄𝐋𝐄𝐃𝐈̇𝐘𝐄𝐒𝐈̇’𝐍𝐈̇ 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐒𝐓𝐎 𝐄𝐓𝐌𝐄 𝐀𝐋𝐀𝐍𝐈’nda gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz”

Söz konusu paylaşımın ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde ki TESKİ personeli Ali Koşar, protesto alanına çadır kurarak, yasal hakkımı kullanıyorum paylaşımında bulundu.

Ek protokol ile ara zam talebinde bulunduklarını, başkanın ise seslerini duymadığını dile getiren Koşar, Başkan Albayrak’ın paylaşımının ardından bireysel olarak gidip, yasal hakkını kullandığını kaydetti.

You may also like

Comments

Comments are closed.