KadınManşetYerel

Tekirdağ Barosu: Kadın cinayetlerini önlemek devletin temel yükümlülüğü

0

Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

*

Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Tekirdağ Adliyesi önünde kadın cinayetlerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Baro Başkanı Sedat Tekneci, ülkenin kanayan yarası kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için İstanbul Sözleşmesinin gerekli olduğunu belirtti.

‘İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmeli’

Sürekli kadın cinayetleri işlendiğine dikkat çeken Tekneci, “Tekirdağ’da da üç kadın cinayeti işlendi. Aile içinde, okulda, gerektiğinde asker ocağında toplumun her alanında kadın ve erkeğin eşit birey olduğunu ebeveynlere anlatmak gerekiyor. Uzun vadede sorunun çözülebileceğini düşünmekteyim” dedi.

Tekirdağ Barosu olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının kadına yönelik şiddeti arttırdığını düşündüklerini aktaran Tekneci, “Bir an önce İstanbul Sözleşmesine dönülmesi gerekiyor” çağrısını yaptı.

2021 yılında 283 kadın öldürüldü

Baro Başkanı Tekneci’nin konuşmasının ardından Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Kamil Can Yavaş ise basın açıklamasına 2021 yılında Türkiye’de 283 kadının öldürüldüğünü hatırlatarak başladı.

Cinayetlerin üç tanesinin Tekirdağ’da yaşandığını belirten Yavaş, eril kültürün uygulayıcı ve destekçilerinin korunduğu her gün cinayet haberlerinin devam edeceğini belirtti.

‘Devletin temel yükümlülüğü’

Kadın cinayetlerini önlemek için yapılması gerekenin belli olduğunu aktaran Yavaş, “Kadın cinayetlerinin faillerinin cezalandırılmasını sağlamak kadar bu cinayetlerin meydana gelmesini önlemek de devletin temel yükümlülükleri arasında” dedi.

Kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve her türlü kadına yönelik şiddeti önlemek için İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız olduğunu ifade eden Yavaş, “Eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadınların kazanacağı bir gelecek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve tüm kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız!” sözlerini kaydetti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.