EnerjiManşet

TMMOB: Akkuyu’daki çatlağın üstünü kapatmayın

0

Akkuyu’daki nükleer santral inşaatının emelinde iki kez çatlama meydana geldiği iddiasının Rus şirket tarafından yalanlanmasına karşın Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ısrarlı: “Üstünün kapanmasına izin vermeyeceğiz”.

Mersin’de yapımı devam eden santralin 1200 MW gücündeki birinci reaktörünün temel betonunda iki kez çatlama meydana geldiği, inşaatı denetlemekle yükümlü Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından tespit edilmiş, ancak yüklenici şirket Rosatom iddiayı yalanlamıştı.

‘Yapım çalışmaları durdurulmalı’

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kamu güvenliği açısından çok önemli bir tesis. Bir kaza olması durumunda telafisi olanaksız büyük felaketlere neden olacağı bilinen bir gerçek. Temel çatlağı gibi ileride büyük yıkımlara neden olabilecek teknik hataların yapılmış olması kabul edilemez. Çatlaklar TAEK tarafından tespit edildi, dolayısıyla yürütücü şirketin yalanlaması bir anlam ifade etmez. Bir felakete neden olunmaması için yapım çalışmalarının durdurulması gerek.”

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.