DünyaManşet

Tayvan’da en az 50 kişinin öldüğü kazadan sonra Ulaştırma Bakanı istifa etti

0

Tayvan‘da cuma günü en az 50 kişinin öldüğü, 200’den fazla kişinin yaralandığı tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Lin Chia-lung, kazanın sorumluluğunu üstlenerek istifa edeceğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Lin, ‘tüm sorumluluğu üstlendiğini’ belirtip ilk kurtarma çalışmalarının son bulmasının ardından görevini bırakacağını duyurdu. Lin, “Son birkaç gündeki bütün eleştirileri kabul etmeliydim ama yeterince iyi bir iş çıkarmadık” dedi. 

Başbakan Su Tseng-chang’ın ofisinden yapılan açıklamada ise bakanın sözlü olarak sunduğu istifanın şu an için reddedildiği, çabaların arama kurtarma çabalarına odaklanması için bakandan soruşturma tamamlanana dek görevinin başında kalmasının istendiği belirtildi.

Şantiye şefi özür diledi

Kazaya neden olmakla suçlanan ve gözaltına alınan şantiye şefi Lee Yi-hsiang da, gözaltına alındığı sırada evinin önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada halktan özür diledi. Şantiye şefi, “Bu yaşananlara çok üzgünüm ve en derin özürlerimi sunuyorum” derken, soruşturma ekibiyle işbirliği yapacağını vurguladı.

ilk belirlemelere göre kaza, Lee’nin sorumluluğundaki demiryolu hattının yakınındaki bir tepeye park edilen vincin rayların üzerine kayarak yolcu trenini tünele girmek üzereyken raydan çıkarması nedeniyle yaşandı. Vincin frenlerinin çalışmadığı da iddia ediliyor. Geçmişte bir başka suçtan hüküm giydiği de belirtilen Lee’nin en az iki ay gözaltında tutulabileceği belirtiliyor.

Tatil nedeniyle 500 yolcu vardı

Vincin düşmesi nedeniyle raydan çıkan sekiz vagonlu tren, Taipei’den Taitung‘a gidiyordu. Cuma günü Hualien kenti yakınında yaşanan olay sırasında, aile mezarlarının ziyaret edildiği geleneksel bir uzun hafta sonu tatili nedeniyle trende yaklaşık 500 yolcunun bulunduğu ve bazılarının ayakta seyahat ettiği belirtiliyor. Kazada ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.