Kültür-SanatManşet

Taşplak Senfoni Orkestrası kanserli çocuklar için sahne alacak

0

Yeşilçam tutkunları 19 Haziran Çarşamba 20.00’de Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) destek olmak için Grand Pera Emek Sahnesi’nin büyülü atmosferinde bir araya gelecek!

Kurulduğu 2012 yılından bu yana verdiği konserlerle Yeşilçam’ın ruhunu yeniden uyandıran Taşplak Senfoni Orkestrası, sanatseverleri özlem dolu bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Unutulmaz Yeşilçam Müzikleri projesi ile oldukça beğeni toplayan Taşplak Senfoni Orkestrası, Grand Pera Performans Emek Sahnesi’nin büyülü atmosferinde 7’den 70’e herkesin hafızalarında yer edinen Yeşilçam müziklerini dinleyicilerle buluşturacak.

19 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’da gerçekleştirilecek konserin geliri Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na bağışlanacak.

Ah Nerede’den Çöpçüler Kralı’na, Çiçek Abbas’tan Hababam Sınıfı’na, Züğürt Ağa’dan Düttürü Dünya’ya kadar Türk Sineması’nın klasikleşen birçok film müziğinin orijinallerini, Hollywood anlayışına benzer bir film-scoring tekniğiyle orkestral ortama aktaran Taşplak Senfoni Orkestrası’nın repertuarında 70’e yakın Türk filminde kullanılan 100’den fazla müzik yer alıyor. Türk Sineması için film müzikleri arşivi niteliği taşıyan Taşplak Senfoni Orkestrası’nın konserinde müzikle eşzamanlı olarak ilerleyen fotoğraflarla da dinleyiciler Yeşilçam’ın muhteşem atmosferini Grand Pera Emek Sahnesi’nde yeniden yaşayacak.

Taşplak Senfoni, kanserli çocuklara umut olacak

7 yıl önce “Taşplak sevdiği müziği çalar” sloganıyla çıktıkları Yeşilçam yolculuğuna 60 kişiden oluşan müzisyen kadrosu ile devam eden Taşplak Senfoni Orkestrası’nın konserinden elde edilecek gelirin tamamı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) bağışlanacak.

2000 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi gören aileler ve hekimlerinin bir araya gelmesiyle kurulan KAÇUV, maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinde sürekliliğin sağlanması, kanserle mücadelede önemli bir ihtiyaç olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının oluşturulması amacı taşıyor.

Yeşilçam’ın ruhu KAÇUV için uyanıyor

Orkestra şefi Neyzen Özsarı ve besteci Boran Mert’in birlikte hazırladıkları Unutulmaz Yeşilçam Müzikleri projesi eskisi kadar sıklıkla erişilemeyen ses ve müziklere hayat vermeyi hedefliyor.

Taşplak Senfoni’nin programını oluşturacak projenin öncelikli amacı son yıllardaki sosyo-kültürel değişimden büyük yara alan Yeşilçam kültürünün yeniden üretimine küçük de olsa bir katkıda bulunmak ve genç nesillerin benimsemesini sağlamak.  Şef Özsarı; bu ilke söz ile yola çıkıldığında, toplumsal hafıza adına çok önemli olan bu değerlerin kaybolup gitmesine engel olma ve bu konuda küçük de olsa bir bilinçlenme yaratabilme fırsatının projede yer alan tüm ekibi heyecanlandırdığını belirtiyor.

Repertuarında 1969-1998 tarihleri aralığında çekilmiş 70 Yeşilçam filminden, 100’ün üzerinde senfonik düzenleme bulunduran Taşplak Senfoni Orkestrası, tüm Yeşilçam âşıklarını davet ediyor.

Biletler Biletix’te ve sahne gişesinden edinilebilir.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.