Emek

Taşeron PTT işçileri Ankara’da eylem yaptı

0

Taşeron PTT işçileri dün (11 Ocak) Ankara’daki PTT Çankaya Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde bir eylem yaptı. İşçiler her yıl sözleşme süresi dolduğunda PTT’de işten çıkarmaların yaşandığını ve bu yıl da Ankara’da 90, İstanbul’da da 200’e yakın işçinin işine son verildiğini söyledi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Koray Cem Türedi, ağır çalışma koşulları altında çalıştırıldıklarını belirterek işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesini istedi. Taşeron PTT işçilerinin talepleri şu şekilde:

“İşten çıkartılan arkadaşlarımız işe alınsız. Kıyafetlerimiz zamanında ve eksiksiz verilsin.Yol ve yemek ücretlerimiz tam olarak verilsin. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Taşeronda değil kadrolu çalışmak istiyoruz.”

İşçilerin eylemine KESK Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube ve CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan da destek verdi. Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat ve CHP Milletvekili Ergün Aydoğdu da birer konuşma yaptı.

İşçiler eylem için Çankaya Dağıtım ve Toplama Merkezi önüne geldiklerinde müdür kapıları kapatarak dağıtım ve toplama merkezinde çalışan işçilerin eyleme katılmasını engellemeye çalıştı.

Taşeron PTT işçisi zor koşullarda çalışıyor
PTT’de kadrolu olarak çalışan personel ayda 1.500 lira ücret alırken, aynı işi yapan taşeron işçiler 750 lira alıyor. Yazlık ve kışlık kıyafetler taşeron PTT işçilerini ya eksik veriliyor ya da verilmiyor. Taşeron şirketler, işçilerin yol paralarını vermiyor, işçilere yıllık izinlerini kullandırmıyor ve bu günler için ücret vermiyor.

Sendika.Org

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.