ManşetMedya-İnternetTürkiye

Tartışmalara yol açan ‘Ben aşılıyım’ videosu tepkiler üzerine kaldırıldı

0

Kültür ve Turizm Bakanlığı‘na ait “Go Türkiye” isimli hesaptan yayınlanan ve turistleri Türkiye’ye davet etmek için çekilen video, gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Reklam videosunda turizm sektöründe çalışan kişilerin maskelerinde “Keyfini çıkarın, ben aşılıyım” yazıyordu.

Videoda, “Hijyenik oteller ve aşılı personeller! Biz diyoruz ki: Turizmde çifte güven! Gelin ve keyfini çıkarın. İçiniz rahat olsun” ifadeleri de yer alıyordu.

Bu içeriğe, özellikle sosyal medyadan büyük tepki yağdı.

Muhalefetten sert tepki

Yayınlanan videoya tepki gösteren isimlerden biri olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı yayımladı:

Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu.”

‘Yazıklar olsun’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, videoyla ilgili, “Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun” dedi.

‘Vatandaşını aşağılayarak ülke yönetilmez’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise tepkisini şöyle dile getirdi:

Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz.

Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar.

Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda.

Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez.”

Art arda gelen tepkilerin ardından Bakanlık geri adım atarak videoyu hesaptan kaldırdı.

Bakanın açıklaması da tepki çekmişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizm sektöründe görev yapanların aşılanmasına ilişkin geçen hafta bir açıklama yapmış, bu açıklama da tepki toplamıştı. Çavuşoğlu’nun açıklaması şöyleydi:

Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, otellerde, restoranlarda, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, aynı şekilde tur rehberleri dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki bu anlamda da tedbirlerimizi alalım. “

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.