Doğa MücadelesiEkolojik YaşamManşet

Tarkan’dan Kilyos isyanı: Doğamız çöp içinde

0

Ünlü sanatçı Tarkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Kilyos sahilindeki kirliliğe tepki gösterdi.

Plajda çektiği bir fotoğrafı “Burası Kilyos, ne kadar güzel değil mi?” yazarak paylaşan Megastar, bu fotoğrafın ardından “Gel gör ki vaziyet bu” diyerek sahildeki çöp yığınlarını paylaştı.

Hesabında çöpleri gösteren Tarkan, paylaşımların ardından şunları yazdı:

“Çöpünü bırakıp giden insanlar ve öbek öbek çöp içinde plajlar. Bir zahmet çöpünüzü de alın gidin ya da bulunduğunuz yerde çöpe atın. Bu nedir ya? Çok ayıp.

‘Temizlik imandan gelir’ gibi büyük laflar eden bir milletiz ama sonuca baktığımda her yer çöp içinde. Ormanlarımız, denizlerimiz, plajlarımız, doğamız çöp içinde. Kimse de demiyor ki bu çöpleri toplayalım, toplatalım. İşin en tuhafı da kanıksamışız bu durumu. Çöp içinde yaşamayı. Çok yazık.

Doğa bizim evimiz, her şeyimiz. Doğa biziz. Doğadır bize her şeyimizi veren. Üstüne titreyelim o yüzden. Ona iyi davranalım.”

Tarkan’ın paylaşımlarının ardından yetkililer plajı temizledi. Ünlü sanatçı, çöplerin toplandığını şöyle duyurdu:

“Bügünkü Kilyos çöp paylaşımlarımdan sonra ilgili birimlerin gidip çöpleri topladıklarını, plajları temizlediklerini öğrendim ve çok mutlu oldum. Bu birimlerin bu temizlikleri düzenli olarak yaptıklarını da öğrendim.

Ee o zaman bizlerin de doğaya, çevreye duyarlı birer birey olarak bu ilgili birimlere yardımcı olmamız, çöplerimizi toplamamız, gittiğimiz yerleri bulduğumuz gibi temiz bırakmamız lazım.”

You may also like

Comments

Comments are closed.