Dünyaİklim KriziManşet

İklim Öncüleri Türkiye’de yeniden Ulusal Gençlik Konferansı düzenliyor

0

İklim Öncüleri, Türkiye’de ikinci kez Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi‘nin (UNFCCC) resmi gençlik grubu olan YOUNGO çatısı altındaki LCOY – ‘Local Conference of the Youth’ (Ulusal Gençlik Konferansı) etkinliğinin düzenlenmesine öncülük ediyor.

Gençlerin çevresel ve sürdürülebilirlik konularını tartışmayı ve ele almaya odaklandığı
bölgesel veya yerel bir toplanma olan Ulusal Gençlik Konferansı, genellikle UNFCCC ve yıllık Taraflar Konferansı (COP) toplantıları ile yakından ilişkilendirilen daha büyük uluslararası bir çerçevenin bir parçası olarak düzenleniyor.

Ulusal Gençlik Konferansları’nın ana noktaları ise gençlerin öncülüğünde olması,
genç aktivistlere çevresel ve sürdürülebilirlik konularında iş birliği yapma ve eyleme geçme platformu olanağının sunulması. Bu konferanslar aynı zamanda küresel COP toplantılarına hazırlık olarak da görülüyor.

Söz konusu konferanslarla iklim krizi farkındalığının artırılması, katılımcılar arasında
ağ oluşturulması ve beceri geliştirilesi amaçlanıyor.

Öte yandan konferanslarda belirli bölgesel zorlukların etkili bir şekilde ele alınması için yerel odaklanmaya da vurgu yapılıyor.

Ek olarak konferansta ortaya çıkacak raporun COP öncesi düzenlenen Uluslararası Gençlik Konferansı’na (Conference of Youth) iletilerek uluslararası platformda yer alması hedefleniyor.

Konferans, İklim Öncüleri ev sahipliğinde, UNFCCC, YOUNGO & İstanbul Planlama Ajansı desteğiyle ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye sponsorluğunda düzenleniyor. Konferansla ilgili ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.