Doğa MücadelesiManşet

Tarım Orman-İş: Patara’da çalınan kumu raporlayan memur görevine iade edildi

0

Tarım Orman-İş sendikası,  Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara‘dan kum çalınmasıyla ilgili olayda tutanak tuttuğu için görevden alındığı belirtilen muhafaza memuru Umut Utku‘nun görevine yeniden iade edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada “Görevini eksiksiz yaptığı için, Antalya Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı tarafından görevinden alınan Orman Muhafaza Memuru Umut Utku görevine iade edilmiştir. Sendikamızın etkili mücadelesi, basın ve duyarlı vatandaşlarımızın desteği ile bu zafer kazanılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Neler yaşandı?

Kumun satılmasına yönelik iddiayı gündeme getiren Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP İlçe Başkanı tarafından engellendiğini ve diğer koruma memurlarının da tehdit edildiğini öne sürmüştü.

Kaş Kaymakamlığı: Haberler asılsız

Öte yandan Kaş Kaymakamlığı ise bir açıklama yayınlayarak iddiaları yalanladı. Açıklamada 2 bin 168 kamyon kum alındığı iddia edilen bölgenin Patara Sit Alanı olmadığı ve Patara bölgesine yaklaşık 10 kilometre kuş uçuşu mesafede bulunan Ova Mahallesi’nde, sit alanı dışında, vasıfsız orman niteliğinde daha önce çöplük olarak kullanılan topraklı bir bölge olduğu belirtildi.

Patara kumsalından kum alındığı veya haberde bahsi geçtiği gibi çalındığı iddiasıyla ilgili Kaymakamlığa ulaşmış bir şikayet veya tespit bulunmadığının altı çizilen açıklamada böyle bir durumda Kaymakamlık tarafından derhal işlem başlatılacağı ve takibinin yapılacağı, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağının yasal sorumluluk olduğunu kaydedildi.

‘Tutanak tutulmadı’

Orman muhafaza memurunun tutanak tuttuğu için işten çıkarılmasının da doğru olmadığı belirtilen açıklamada  Umut Utku’nun Kaş ilçesi Ova Mahallesi veya Patara Sit Alanı ile ilgili tuttuğu herhangi bir suç zabıt tutanağının bulunmadığı belirtildi.

Ayrıca görevini yapmasından dolayı engellendiği gibi bir durumdan bahsetmenin de konu ile ilgili Kaymakamlıkça bizzat yapılan idari işlemlere ve verilen talimatlara bakıldığında işin gerçekliğine aykırı olduğu ifade edildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.