GündemManşetTürkiye

Tarikat yurdunda çocuğa tecavüz

0

Denizli’nin Çivril ilçesinin Akpınar mahallesinde, Süleymancılar tarikatına ait olduğu belirtilen Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nda 12 yaşındaki bir öğrencinin, eğitmen Emre T. (19) tarafından defalarca cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Olay, çocuğun hazırladığı intihar notunun bulunmasıyla öğrenildi. Emre T. gözaltına alındı, olayı kapatmaya çalıştığı ortaya çıkan yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatıldı.

12 yaşındaki öğrenciyi, yaşananları anlatmaması konusunda uyaran ve şiddet uygulayan Emre T. çocuğu istismar etmeye devam etti. Bunun üzerine küçük çocuk durumu yurt müdürüne anlattı. Müdür Murat Ç., küçük çocuğa olayı unutmasını ve kapatması gerektiğini söyleyerek eğitmen Emre T.’yi Denizli’de aynı tarikata bağlı başka bir yurda gönderdiğini söyledi.

Yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan ve içine kapanan küçük çocuk okulda durumu bir arkadaşına anlatarak intihar etmek istediğini söyledi. Ertesi gün sınıfta yalnız kaldığı sırada intihar notu yazan ve başından geçenleri anlatan öğrenci notu sınıfın penceresinden attı. Notu bulan arkadaşları durumu hemen okul idaresine bildirdi.

Okul yönetiminin suç duyurusunda bulunduğu savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi‘nde (ÇİM) Cumhuriyet Savcısı, psikolog ve avukat eşliğinde M.S.’nin ifadesine başvuruldu. Başına gelen her şeyi anlatan çocuk, Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına,  Emre T. ise gözaltına alındı. Yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Valilikten açıklama

Valilik konuyla ilgili bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Denizli’nin Çivril İlçesinde özel bir yurtta kalan 12 yaşındaki erkek öğrenciye, yurdun belletmeni tarafından cinsel istismar edildiği yönündeki haberlere ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerde yer alan olay ile ilgili başlatılan ‘Çocuğun cinsel istismarı’ soruşturmasında mağdur çocuk M.S., Denizli Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilmiştir. İddia edilen konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”

Yurt mühürlendi

Süleymancılara ait tarikat yurdunun başlatılan soruşturma kapsamında, kapatılmasına karar verildi. Akşam saatlerinde polis ile zabıta eşliğinde gelen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin kaldığı yurdu mühürledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ortaokul öğrencilerinin tadilat gerekçesiyle evlerine gönderildiği, mühürleme kararının ardından lise ve üniversite öğrencilerinin eşyalarını toplayıp yurttan ayrıldıkları belirtildi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.