ManşetTürkiye

Tarihi Yedikule Bostanları da rant hırsından nasibini aldı: Kepçe girdi, inşaat tekrar başladı

0

İstanbul’da Fatih Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin yıkarak yerine park yapmak istediği tarihi Yedikule Bostanları için yeniden tehlike çanları çalıyor. Kocamustafapaşa Dayanışması üyesi Hüseyin Coşkun, belediyenin 15 gündür inşaat çalışmalarına hız verdiğine dikkat çekti.

17 Yedikule Bostanları...

BirGün’den Zeynep Kuray’a konuşan ve park projesine karşı çıkanlardan biri olan Kocamustafapaşa Dayanışması üyesi Hüseyin Coşkun’un ifadeleri 1500 yıldan bu yana kentsel tarım alanı olan Yedikule Bostanları’nda durdurulan park inşaatının son haftalarda kamuoyundan habersiz tam gaz sürdüğünü de ortaya çıkardı.

Hüseyin Coşkun, Fatih Belediyesi’nin tarihi bostanlar yerine park yapacağını ilan ettiğini söyledi. Park projesinin tarihi SİT alanı olan surları da kapsadığını hatırlatan Coşkun, bu keyfi yıkımın açıkça UNESCO sözleşmesine aykırı olduğunu vurguladı.

Bostanların aynı zamanda kentin sebze-meyve ihtiyacını karşılayan kamusal bir alan olduğuna da işaret eden Coşkun,  AKP hükümetinin ‘yenileme yasası’ adı altında tarihi yok etme projelerine karşı herkesi harekete geçmeye çağırdı.

AKP’li Fatih Belediyesi ‘Park projesi’ adı altında 6 Temmuz 2013 tarihinde Yedikule Bostanları’nın 70 metrekarelik alanına dozerlerle giren belediye, bostanları moloz yığınlarıyla kaplayarak ürün veremeyecek hale getirmişti.

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.