Türkiye

Tarihçilerden “Ersanlı serbest bırakılsın” çağrısı

0

Cumhuriyet Tarihinin Tartışmalı Konuları” Konferansında tarihçilerden “Ersanlı serbest bırakılsın” çağrısı yaptı, Prof. Dr. Gürsoy da Ersanlı’nın serbest bırakılması talebiyle düzenlenen metni imzaya açtı.

Tarih Vakfı tarafından Santralistanbul’da düzenlenen C”Cumhuriyet tarihinin tartışmalı konuları” sempozyumunun ikinci gününde saat 14.00’deki “Sınıf, Kimlik, Devlet ve Birey” başlıklı 3. Oturumunu yönetecek olan Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınması katılımcı ve izleyicilerin alkışlarıyla protesto edildi.

Oturumun açılışında Ersanlı’nın boş kalan sandalyesi önünde konuşan Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özel gözaltı olayından duyduğu üzüntüyü anlatarak üçüncü oturum katılımcı ve izleyicileri adına aşağıdaki metni kamuoyunun dikkatine sundu:

“Tarih Vakfı’nın 20. Yılı dolayısıyla düzenlediğimiz ‘Cumhuriyet tarihinin tartışmalı konuları’ başlıklı toplantımızda, bu oturumu yönetmesi beklenen Tarih Vakfı üyesi Prof. Büşra Ersanlı’nın gözaltına alındığını üzüntüyle öğrendik.

”Oturum izleyicileri ve katılımcıları olarak bu olayı protesto ediyor ve özgürlükçü demokrasinin bir gereği olarak sayın Ersanlı ve bu sürecin tüm mağdurlarının en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşturulmasını bekliyoruz.”

200 kişilik salonun dışına taşan katılımcı ve izleyicilerin uzun süren protesto ve alkışlarının ardından oturuma Ersanlı olmadan başlandı.

Oturumun sonunda izleyiciler arasında bulunan Prof. Dr. Gençay Gürsoy da bir grup akademisyen ve yurttaş ile birlikte kaleme aldıkları protesto metnini okuyarak imzaya açtıklarını bildirdi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.