ManşetTürkiye

“Büşra Hoca’nın terörist olduğuna inanmıyorum”

0

Milliyet’ten Aslı Aydıntaşbaş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Prof. Büşra Ersanlı’nın terörist olduğuna inanmadığını yazdı. Davutoğlu ile Paris’teki Suriye’nin Dostları Toplantısı’nın dönüşünde, uçakta görüşen gazeteci, bakanın sözlerini bugünkü köşe yazısında paylaştı.

İşte yazının ilgili bölümleri:

 Geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla birlikte Suriye’nin Dostları toplantısına katılmak için Paris’e gitmiştik. (…)

Ama Davutoğlu asıl ses getirecek açıklamasını, dönüş yoluna saklamış. Uçakta sohbet ederken, geziye katılmadan birkaç gün önce Silivri cezaevinde Büşra Ersanlı’yı ziyaret ettiğimi söylüyorum. İki akademisyenin aynı dönemde Boğaziçi’nde olduklarını, yıllardır akademik çalışmalarını kesiştiğini, Ersanlı’ın 28 Şubat’taki duruşu nedeniyle muhafazakar çevrelerde saygı uyandırdığını biliyordum.

‘Müdahale hakkım yok’

Bakan “Lütfen bir daha giderseniz selamlarımı iletin” dedikten sonra, “Bir akademisyen olarak tanıdığım Büşra Ersanlı’nın terörist olduğuna inanmıyorum” diye ekledi.

Son haftalarda Cumhurbaşkanı ve hükümetin kıdemli isimlerinin Ersanlı konusunda dertli olduğunu, suçsuzluğuna inandığını birçok ağızdan dinledim. Ama en net konuşan, Davutoğlu oldu.
“Büşra Hanım, 28 Şubat’ta da çok demokrat bir tavır almış bir akademisyendir. Terörist olduğuna inanmıyorum. Ama bu durumu bir bakan olarak kabullenmiyor olmam, bana yargıya müdahale hakkı vermiyor. Yargı ayrı bir süreç. Eleştirenler kimi yerde ‘Neden müdahale ediyorsunuz’, başka davada ise ‘Niye müdahale etmiyorsunuz’ diyor.”

(YEŞİL GAZETE)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.