Eğitim

Tarih eğitimine Tarih Vakfı desteği

0

tvTarih Vakfı, bir süredir orta öğretim kurumlarında verilen tarih derslerine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü projelerine bir yenisini daha ekledi. Vakıf, öğretmen ve öğrencileri destekleyecek Uygarlıklar Tarihi ve 20. Yüzyıl Dünya ve Türkiye Tarihi kitaplarını aynı anda yayına hazırladı.

Tarih Vakfı’nın yürüttüğü Ders Kitapları’nda İnsan Hakları projesinin yan ürünü olarak hazırlanan Uygarlıklar Tarihi kitabı, özellikle Lise 1 ve Lise 2 düzeyleri için yardımcı kitap niteliğinde.

İki ciltten oluşan kitap Dilara Kahyaoğlu, Nilgün Yaman, Aydan Demirkuş, Elif Aköz, Işıl Kandolu, Özge Küçükosman ve Hasan Sungur’un yer aldığı tarih öğretmenleri ekibi tarafından hazırlandı. Kitabın içerdiği etkinlerin tamamı öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi; harita, metin ve film okuma ve yorumlama, geçmişle bugünkü dünya ve toplumsal yaşam arasında ilişki kurma becerilerini artırmayı hedefliyor. MEB’in orta öğretim için önerdiği konuları kapsayan çalışma kitapları, aynı zamanda Amerika tarihi gibi kapsam dışı tutulmuş konuları da içeriyor.

20 Yüzyıl Dünya ve Türkiye Tarihi adlı ikinci kitap ise vakıf tarafından 2004 yılında yayınlanan ve özellikle Lise 3 ve Lise 4 düzeylerinde öğretmenlerin büyük memnuniyetle kullandığı kitabın tekrar baskısı. Öğretmenlerden oluşan bir kurulun hazırladığı, Gökçen ve Faruk Alpkaya’nın kaleme aldığı kitabın yeni baskısı uzun süredir bekleniyordu. İçerik, sunum ve baskı kalitesi açısından Avrupa ders kitapları kalitesini yakalayan bu önemli çalışma, 19. yüzyılın temel mirası ve onun üzerine şekillenen 20. yüzyıl tarihini konu ediniyor.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.